Diemen,
05
november
2018
|
08:30
Europe/Amsterdam

De oceaan over voor duurzaamheid met Clean2Antarctica

Een passie voor duurzaamheid drijft Business Innovation-student Tess Plein om deel te nemen aan Clean2Antarctica. Van 19 november tot 16 december gaat zij met achttien andere studenten de Atlantische Oceaan overzeilen, op zoek naar creatieve oplossingen voor de transitie naar een circulaire economie. Tess en Clean2Antarctica zijn op zoek naar sponsors. Ga naar de website en kijk hoe jij een duurzame bijdrage kunt leveren. 

In haar studie Business Innovation heeft ze gekozen voor de afstudeerrichting 'macro-innovatie' waar ze leert hoe ze business en ondernemerschap kan gebruiken als stuwkracht voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. Tess: “Via mijn opleiding ben ik in aanraking gekomen met Clean2Antarctica, een non-profitorganisatie die laat zien hoe je met een klein begin een grote impact kunt hebben. In dit geval met de eerste zon-aangedreven expeditie naar de Zuidpool en een zeilende denktank. Na een strenge selectie ben ik uitgekozen om samen met andere studenten uit alle windrichtingen en domeinen mee te doen aan 'Leg 2' van de Quest for Change.’”

Clean2Antarctica wordt voortdurend gevolgd door Hart van Nederland, verschijnt in meerdere (internationale) kranten en is onder andere uitgelicht door National Geographic.

Leren is durven
De visie van Clean2Antarctica sluit volgens Tess aan bij de Inholland thema’s, zoals het kernthema Werken aan duurzame oplossingen, maar ook Leren = durven. Tess: “Dezelfde thema’s staan ook centraal in zowel mijn persoonlijke en professionele leven, mijn studie en de Quest for Change. Inholland staat voor leren door te durven. Leren door nieuwe dingen te proberen, moedig te zijn en flexibel zijn; leren wat de wereld nodig heeft en dat is precies wat ik met deze Quest wil bereiken.”

Over Clean2Antarctica
Clean2Antarctica is een samenwerkingsverband van gedreven mensen die zichzelf en elkaar uitdagen om op een inventieve manier een community op te bouwen om de overgang naar de circulaire economie te versnellen. Ze geloven erin dat wanneer je iets wil bereiken je daarvoor zelf een praktische stap moet maken, hoe ongemakkelijk die ook kan zijn. Niet blijven hangen in plannen en intenties maar doen! En als je niet weet hoe of wat, durf dan te experimenteren. Zij dromen van een groene, leefbare en schone wereld waarin we elkaar blijven inspireren en ontwikkelen. Een circulaire samenleving waarbij we niet alleen mensen rechten hebben maar alles wat we op aarde aanwezig is rechten heeft. 

Meer informatie of sponsor worden? Mail Tess.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.