Haarlem,
19
december
2019
|
13:33
Europe/Amsterdam

Leren schilderen als Van Gogh en meer kort nieuws

Een splinternieuwe keuken voor foodstudenten, succesvolle afstudeerders bij KIVI, duurzame plannen voor Huisduinen, studenten die leren schilderen als Van Gogh en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Interprofessioneel samenwerken doe je zo!
Studenten van onze opleiding Social Work (Alkmaar & Haarlem) gingen met studenten van de Politieacademie Amsterdam aan de slag. Onder andere om in gesprek te gaan over actuele situaties waarbij ‘verward gedrag’ een rol speelt. Irma Dekker, docent Social Work: “Het belang van elkaars werk en de diverse perspectieven werden uitgewisseld. De verschillen en overeenkomsten zijn afgewogen en er is gekeken hoe samenwerking beter zou kunnen. De werkgroepen werden afgewisseld met korte colleges. Volgende week zijn we te gast bij de Politieacademie. Ik kijk er erg naar uit”. Deze dag werd georganiseerd door Jurry Smit, docent Hogeschool Inholland, en Liesbeth Schijf, docent bij de Politieacademie Amsterdam.

Splinternieuwe keuken voor foodstudenten
Tweedejaarsstudenten Food Commerce and Technology hebben voor het eerst gebruik gemaakt van de splinternieuwe keuken van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Volgens Maarten Bosch, praktijkdocent bij de opleiding, is dit een hele fijne keuken voor het geven van lessen.” Je hebt een goed overzicht over de ruimte en kunt zien waar de studenten mee bezig zijn en waar nodig aansturen. Vanaf dit studiejaar worden op de praktijklessen van de opleiding Food Commerce and Technology van Inholland Delft in deze inspirerende ruimte verzorgd.” Ook de studenten reageerden enthousiast op hun nieuwe leslocatie die vanuit Delft goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Schilderworkshops Van Gogh Museum bij Inholland Diemen
Bij het Van Gogh Museum is een project opgestart om jongeren kennis te laten maken met kunst en het maken ervan. Het museum organiseert walk-in workshops bij Inholland Diemen, voor studenten die even een break hebben, waarbij ze onder begeleiding van iemand van het Van Gogh Museum zelf kunst mogen maken. Eind november vond de tweede ronde workshops plaats.

Duurzame plannen voor Huisduinen
In bijzijn van experts en bewoners legden studenten eind november waardevolle en inspirerende plannen op tafel voor de toekomst van het dorpje Huisduinen bij Den Helder. De plannen bestrijken verschillende vakgebieden. Zo zijn er studenten Verpleegkunde, Elektrotechniek, Food én Ruimtelijke Ontwikkeling bij betrokken.

Net als de eerdere meetings was dit een leerzame maar vooral gezellige en inspirerende ontmoeting. André Schutte van het team Thuisduinen 2050: “Echt mooie plannen! Wij zien ons toekomstige dorp steeds werkelijker worden.”

Een bijzondere reis naar Barcelona
Betogingen en rellen rondom het streven van Catalonië naar onafhankelijkheid vormden in Barcelona het toneel van de jaarlijkse studiereis van studenten Business Studies van de afstudeerrichting Ondernemen van Alkmaar, Diemen en Haarlem. De betogingen waren ook onderwerp van gesprek tijdens het officiële programma. Zo vertelden Spaanse docenten en studenten over de situatie in Catalonië, de gevolgen voor haar bewoners en de verdeeldheid onder de bevolking. Veel van de studenten deden ook zelf mee aan te protesten.

Het bedrijfsbezoek, een vast onderdeel van de studiereis, viel ongelukkig samen met de dag van de grote demonstraties, waardoor een deel van de studenten niet kon aansluiten vanwege de grote vervoersproblemen. Via Whatsapp hield iedereen elkaar op de hoogte. Begeleidend docent Erik Hendriks: “Ook onder deze bijzondere omstandigheden blijft Barcelona een bijzondere stad, niet alleen door zijn pracht, geweldige eten maar met name door de mensen die hem maken tot wat hij is.”

Waarom we zo graag met internationale studenten werken? Bekijk de video! 
Voor Inholland Den Haag heeft een student van de opleiding Creative Business een video gemaakt waarom onze docenten zo graag met internationale studenten werken. Check het resultaat!

Vierdejaarsstudenten Business Studies Diemen helpen eerstejaars op weg
Vierdejaarsstudenten Business Studies Diemen, afstudeerrichting Ondernemen, hebben de taak op zich genomen om een deel van het prijzengeld van de Wij Inholland Award Docent van het Jaar, die vorig jaar is uitgereikt aan hun docent Erik Hendriks, te besteden aan het prikkelen van de ondernemerszin van eerstejaarsstudenten Business Studies en ze veel informatie te geven die hen kan helpen bij het verdere verloop van hun studie.

In november organiseerden de vierdejaars de afronding van het beroepsproduct van de eerstejaarsstudenten. Laatstgenoemde groep presenteerde innovatieve businessconcepten voor lokale ondernemers. De vierdejaarsstudenten lieten hierbij als ‘deskundige jury’ hun feedback horen. Na afloop van de presentaties stonden internationale studenten, ondernemers en oud-studenten klaar voor speeddating. Met als afsluiting een netwerkborrel. Al met al een nuttige maar ook gezellige middag, waarbij de studenten veel van en met elkaar hebben kunnen leren!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.