Haarlem,
01
juni
2022
|
09:06
Europe/Amsterdam

Nieuw! Beluister nu de podcastserie 'Onderzoekers over de Toekomst'

Eerste aflevering met lector Femke Kaulingfreks: ‘Jongeren hebben ook jou nodig om veerkrachtig te zijn.’

Luister nu naar de nieuwe podcast ‘Onderzoekers over de Toekomst’. In deze podcastserie delen lectoren van Hogeschool Inholland elke maand hun visie over de toekomst van onze wereld. Ze geven hun kijk op de belangrijkste ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied richting 2030, en zetten uiteen wat dat betekent voor professionals en hun vaardigheden en kennis.  In de eerste aflevering is lector Jeugd en Samenleving Femke Kaulingfreks te gast. Zij geeft haar visie op welke rol pedagogische professionals kunnen spelen op het gebied van veerkracht bij jongeren.

download

Femke houdt zich in haar lectoraat bezig met complexe en actuele maatschappelijke vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden. Ze heeft onlangs met een groep collega-onderzoekers een NWA-subsidie van 5 miljoen euro binnengehaald voor grootschalig onderzoek naar sociale veerkracht.

In deze aflevering gaat host Rudy Nicola met haar in gesprek over veerkracht bij jongeren. Want wat is veerkracht eigenlijk? Hoe kun je veerkrachtig opgroeien in een roerige tijd? Waarom zijn sommige jongeren beter in staat om om te gaan met tegenslagen dan andere? En wat kun je zelf doen in de ontwikkeling van veerkracht? 

Ik vind het heel belangrijk dat we met elkaar gaan werken aan een rijke opvoedkundige context voor jongeren, en daar horen we allemaal bij. Dus ook de jongeren die we zien als probleemjongeren: het zijn wel onze jongeren. Ze leven in onze steden en zijn onderdeel van onze samenleving en daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor. Het gezegde ‘it takes a village to raise a child’ geldt ook voor oudere jongeren. We maken allemaal onderdeel uit van die rijke pedagogische context. Dus het is goed om te kijken wat je als volwassene kunt doen voor jongeren in je buurt, in relatie tot de organisatie waar je werkt, of de sportclub waar je lid van bent. Die betrokkenheid die we samen vormen, je daar bewust van zijn, daar we met zijn allen verantwoordelijk voor nemen en daar samen in investeren.

Femke Kaulingfreks

Beluister de podcast nu via jouw favoriete podcastapp, zoals Spotify, Google Podcast of Apple Podcast. En vergeet je niet te abonneren om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe afleveringen.  Onder andere over hoe werk eruit ziet in 2030, de stad van de toekomst en op welke manier we toerisme duurzamer kunnen maken. Lees meer op inholland.nl/onderzoekersoverdetoekomst.

download

Beluister hieronder de trailer:

Lees meer over onze podcast op inholland.nl/onderzoekersoverdetoekomst 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.