Amsterdam,
05
juli
2019
|
11:49
Europe/Amsterdam

Nieuw lab Amsterdam Science Park klaar voor onderzoek

De afgelopen maanden waren onderzoekers van het cluster Life Sciences & Chemistry druk in de weer met de inrichting van het laboratorium op Amsterdam Science Park. Het resultaat mag er zijn! Er is nu meer ruimte beschikbaar voor het brede toegepaste onderzoek door studenten en onderzoekers.

Onder Life Sciences & Chemistry vallen de opleidingen Biologie & Medisch LaboratoriumonderzoekBiotechnologie en Chemie. Door groei van zowel het aantal studenten als het aantal onderzoeksprojecten in samenwerking met externe partijen, voldeed de bestaande onderwijs- en laboratoriumruimte niet langer.

Met de komst van het ruim opgezette laboratorium op het Science Park kan er weer volop gewerkt worden aan de verschillende projecten. Trots op het eindresultaat gaven onderzoekers afgelopen dinsdag een feestelijke rondleiding aan collega’s.

Toegepast onderzoek
Het ruime lab is ingericht om te voldoen aan de diversiteit aan life science-onderzoek die vanuit het cluster wordt verricht, bijvoorbeeld op het gebied van plantenbiotechnologie, bijengezondheid, microbiologie en humane cellen. Ook heeft het cluster met deze extra ruimte meer mogelijkheden om studenten te betrekken bij de projecten die in samenwerking met het werkveld worden uitgevoerd. Daarnaast is de nabijheid van academische partners met wie ook wordt samengewerkt een pluspunt. Het chemieonderzoek blijft gehuisvest in de laboratoria aan de Naaldwijkstraat in Amsterdam.

Onlangs schonk het bedrijfsleven nieuwe apparatuur aan het lab op Science Park, lees hier meer.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Alysha Gopie
21
April
2022

Goedemiddag,

Ik zit momenteel in mijn vijfde jaar van het vwo op het Pieterniewland College en moet dit jaar mijn profielwerkstuk maken, samen met mijn partner had ik het idee om de hersenactiviteit bij angst (en andere emoties) te onderzoeken. Wij wilden zelf een experiment opzetten waarbij wij de hersenactiviteit van mensen kunnen meten. Aan u de vraag of u ons zou kunnen helpen bij ons onderzoek?

Met vriendelijke groet,
Alysha Gopie
Daan Stet
22
April
2022
Dag Alysha, aan wie is je vraag gericht?