17
november
2023
|
10:10
Europe/Amsterdam

'Oekraïense vluchtelingen dreigen in Nederland te verdwijnen in niemandsland'

Inholland onderzoekt: leefomstandigheden van Oekraïense vluchtelingen in Nederland

Al bijna een jaar lang doet Martin Blaakman onderzoek naar de leefomstandigheden van Oekraïners, samen met vier Oekraïense vluchtelingen op een werkervaringsplek bij Hogeschool Inholland. Nu.nl schrijft over de resultaten van dit onderzoek: “Als Nederland geen maatregelen neemt, verdwijnen Oekraïense vluchtelingen in een niemandsland tussen alleen bescherming krijgen en meedraaien in de maatschappij. De problemen met werk en wonen houden volgens onderzoekers van Hogeschool Inholland ook de samenleving een spiegel voor.”

Toen Rusland Oekraïne aanviel, gebeurde iets totaal nieuws in Europese landen: de Richtlijn Tijdelijke Bescherming werd ingezet. "Dit was dé kans om uit te zoeken hoe die richtlijn in de praktijk werkt", zegt Martin Blaakman, lector Toegankelijkheid van het Recht.

Lees verder op Nu.nl

Eerder publiceerden we onderstaande artikelen en verhalen over het onderzoek van Martin naar de leefomstandigheden van Oekraïners:

Inholland onderzoekt

Bij Hogeschool Inholland focussen we op een veerkrachtige samenleving. Dit is een samenleving waarin we in verbinding met elkaar in staat zijn om schokken op te vangen en deze ook benutten als kans om ons verder te ontwikkelen. Met Inholland onderzoekt vertellen we verhalen over hoe we vanuit onderzoek bijdragen om een samenleving met veranderkracht te realiseren, samen met studenten en werkveldpartners. Zodat iedereen kan blijven functioneren in een continu sterk veranderende wereld.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.