Haarlem,
12
januari
2021
|
07:26
Europe/Amsterdam

Online actualiteitencollege op 27 januari:

Robbert Gobbens over kwetsbaarheid bij ouderen

Op woensdag 27 januari organiseren de onderzoekslijn Empowerment en Professionalisering samen met de projectgroep 'Het Interprofessionele Leer- en InnovatieNetwerk het tweede van de drie actualiteitencolleges rond het Interprofessionele Leer- en InnovatieNetwerk (LIN). In dit online college vertelt Robbert Gobbens, lector Gezondheid en Welzijn van Kwetsbare Ouderen bij Inholland, over kwetsbaarheid bij zelfstandig wonende ouderen. 

Zorg en welzijn werken steeds meer samen om te voorzien in een integraal aanbod van ondersteuning aan ouderen. Binnen de interprofessionele LIN's werken professionals vanuit het werkveld en studenten vanuit de Inholland-opleidingen in zorg en welzijn samen aan vraagstukken als: ‘Wat levert de samenwerking op?’, ‘Welke hobbels komen we hierbij tegen?’ en ‘Wat hebben verschillende partijen nodig voor een goede samenwerking?’

In dit actualiteitencollege maakt Robbert Gobbens duidelijk dat, om te kunnen voldoen aan wensen en behoeften van ouderen, samenwerking tussen professionals van zorg en welzijn essentieel is. Hij gaat in gesprek met de tachtigplusser Han van Doorn die een gratis app heeft ontwikkeld die bij zelfstandig wonende ouderen een oogje in het zeil houdt.

Robbert Gobbens is lector Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen bij Hogeschool Inholland en in 2010 gepromoveerd op kwetsbaarheid bij ouderen. Het product van zijn onderzoek was de Tilburg Frailty Indicator (TFI), een vragenlijst aan de hand waarvan kwetsbaarheid bij ouderen kan worden bepaald.

Programma woensdag 27 januari 
11.50 – 12.00 uur: 'Inloop' in MS Teams 
12.00 – 13.00 uur: Robbert Gobbens over Kwetsbaarheid bij ouderen

Sluit jij aan bij ons online Actualiteitencollege? 
Juist in deze coronatijd vinden wij het belangrijk om met elkaar in contact te blijven en te blijven leren van en met elkaar. Actualiteitencolleges zijn bestemd voor iedereen die actief is in het sociaal- en zorgdomein, zoals professionals, gemeentes, zorginstellingen, woningbouwverenigingen, cliënt-/participatieraden, studenten, docenten, vrijwilligers, burgers, bewoners en onderzoekers.

Je kunt je voor woensdag 27 januari aanmelden via deze link of via onze website Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland. De link voor deelname ontvang je een dag van te voren. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Reeks Actualiteitencolleges Interprofessionele Leer- en InnovatieNetwerk 

  • 9 december 2020: Samen in de wijk door Anke Siegers. Dit actualiteitencollege is terug te kijken via www.kennisplatformsdnh.nl/nieuws
  • 27 januari 2021 van 12.00 - 13.00 uur: Kwetsbaarheid bij ouderen door Robbert Gobbens.
  • 3 maart 2021 van 12.00 - 13.00 uur: Ontwikkelingen in de wijkverpleging (uitnodiging en aanmeldingsmogelijkheid volgen later)

Deze drie actualiteitencolleges worden mede mogelijk gemaakt door financiering van ZonMw.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.