Amsterdam,
11
oktober
2023
|
09:05
Europe/Amsterdam

Samen aan boord richting SAIL Amsterdam 2025

Inholland bezegelt samenwerking met ondertekening

Op het oude NDSM-terrein, te midden van het staal, de kranen en de schepen, is de samenwerking tussen Hogeschool Inholland en SAIL Amsterdam 2025 officieel bezegeld. Mieke van den Berg, lid van ons college van bestuur, zette op 4 oktober namens Inholland haar handtekening. “Wij voelen ons sterk verwant met de drie thema’s binnen SAIL 2025: talentontwikkeling, duurzaamheid en inclusie. Daarom verbindt Inholland zich hier heel graag aan.”

Duurzaam en veerkrachtig 
Hogeschool Inholland wil met onderwijs en onderzoek een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving en veerkrachtige samenleving. Mieke: “Dat kan prachtig binnen dit partnerschap: studenten kunnen via projecten in de SAIL Academy bijvoorbeeld waarde geven aan de afvalstroom die bij zo’n grootschalig evenement komt kijken. Ook kunnen zij een diversiteit aan mensen verbinden aan het verhaal van SAIL.”

Partnerschap voor een bijzondere editie 
SAIL Amsterdam 2025  is een heel bijzondere editie. Het is niet alleen het vijftigjarig bestaan van SAIL en de tiende keer SAIL in Amsterdam, maar ook de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. Onder toeziend oog van burgemeester Femke Halsema tekenden naast Hogeschool Inholland ook andere partijen uit de Amsterdamse regio de samenwerkingsovereenkomst, zoals de Port of Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum, de Koninklijke Marine, Booking.com en het ROC van Amsterdam & Flevoland. 

Talentontwikkeling en professionele vaardigheden 
In de aanloop naar SAIL 2025 werken studenten van Hogeschool Inholland en het ROC van Amsterdam samen aan projecten die zich richten op duurzaamheid en inclusie. Dit doen zij in de speciaal daarvoor opgerichte SAIL Academy. Tijdens de opdrachten ontwikkelen studenten hun talenten, samenwerkings- en professionele vaardigheden waarmee ze zich beter kunnen presenteren op de arbeidsmarkt. Ze ontvangen na afloop een certificaat van SAIL waarop hun ontwikkelde professionele skills staan. Ideaal om te tonen bij een pitch in het werkveld, bij sollicitaties of het regelen van een stage.

SAIL biedt iedereen de mogelijkheid om talenten, leergierigheid en ambitie in te zetten in een dynamische omgeving. Ik voel me hier erg op mijn plek!

Brandon Singh, student Tourism Management
Brandon Singh, student Tourism Management

Verbinding tot stand brengen 
Brandon Singh, vierdejaarsstudent Tourism Management, heeft al een project voor SAIL mogen volbrengen en is er ontzettend enthousiast over. “Alle speerpunten van SAIL kwamen samen in mijn projecten: duurzaamheid, inclusie en het ontwikkelen van talenten. Ik mocht concepten verzinnen en uitwerken voor een samenwerking tussen SAIL en het Kwaku Festival, om het vijftigjarig bestaan van beide evenementen te vieren. Ik heb mijn ideeën gepresenteerd aan beide directeuren, dat was erg gaaf! Ik zou hier wel op willen afstuderen en dan mijn concept proberen te verkopen. Even kijken of dat lukt!” 

Samenwerken voor impact - Make a Wave!
SAIL Academy is op zoek naar nog meer enthousiaste opleidingen en studenten die zich willen inzetten voor het event. Wil je talenten ontwikkelen, samenwerken met andere disciplines en een impactvolle bijdrage leveren? Neem dan contact op met projectleider Bea Becht!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.