Rotterdam,
17
maart
2022
|
08:10
Europe/Amsterdam

Toewerken naar E-racing 2025

Inholland en Purpose Pole Postition werken aan verduurzaming Rotterdam

IMG_7634

Elektrische Formule 1 in Rotterdam! Het komt eraan in 2025, net als het World Energy Congres. Met deze evenementen wil gemeente Rotterdam laten zien dat zij werkt aan duurzaamheid. Samen met haar studenten zal Hogeschool Inholland Purpose Pole Postition ondersteunen in het ontwikkelen van verschillende E-racing evenementen. 28 januari tekende vestigingsdirecteur Nahied Rezwani en CCO Victor Benjamins de samenwerkingsovereenkomst.

Drie jaar geleden is Purpose Pole Postition begonnen met, in het kader van energietransitie, de elektrische Formule 1 naar Rotterdam te halen. Dat is belangrijk, want met een haven die voor 65 procent fossiele brandstof gebruikt, staat Rotterdam bekend als de meest vervuilende stad van Nederland. Gemeente Rotterdam heeft hierdoor veel belang bij deze evenementen, want heel Nederland kijkt naar de stad in het kader van duurzaamheidsafspraken. 

"Dit is een enorme kans en echt een stap in de goede richting om te laten zien aan de inwoners van Rotterdam en heel Nederland dat de gemeente Rotterdam heel hard bezig is met energietransitie. Waarin ze kunnen laten zien dat ze hun steentje bijdragen door bewustwording te creëren in de sportsector." - Nita Graafland

Aftrap met steps
Naar alle waarschijnlijkheid zal ook het E-scoot evenement in juni plaatsvinden. Hierbij wordt er met elektrische steps geracet op een circuit in Rotterdam. “Vervolgens hebben we in september de showcase van de E-one series; de elektrische power-boot. In september 2021 heeft Purpose Pole Postition daarvoor in Monaco de aankondiging gedaan dat Rotterdam als eerste stad deze race gaat organiseren, welke in 2023 zal plaatsvinden.” - Victor Benjamins. In 2025 zal het einddoel bereikt worden: de elektrische Formule 1 in Rotterdam! Dit event zal samen vallen met de World Energy Congres,  dat in 2025 in Rotterdam zal plaatsvinden.

Sustainability goals komen terug in samenwerking
Inholland en Purpose Pole Postition zijn een duurzame samenwerking aangegaan om deze evenementen te laten plaatsvinden. Inholland zal samen met haar studenten zoveel mogelijk meewerken aan dit project door het bestaande onderwijs erop aan te laten sluiten. Dat kan op verschillende gebieden, zoals: marketing, juridische vraagstukken en evenement organisatie. 

Hierdoor kunnen onze studenten de komende jaren meewerken aan de totstandkoming- en uitwerking van dit project. Wij als Inholland hebben ook onze eigen sustainability goals, waar wij door middel van dit project in vooruit zullen komen.