Big Data Business Analist opleiding

Deelnemer Patricia Mc Kay over de opleiding Big Data Business Analist


"Deze opleiding geeft een heel compleet beeld van Big Data."

Patricia Mc Kay werkt als aftersales medewerker en marketingcoördinator bij een bedrijf in draaideuren en veiligheidspoorten. Ze volgt de post-hbo opleiding Big Data Business Analist.

Op zoek naar kennis

"De afdeling waar ik werk ontwikkelt zich in rap tempo. We verkopen draaideuren en veiligheidspoorten via wereldwijde distributeurs. Momenteel hebben we in ongeveer veertig landen een distributeur, maar we willen uitbreiden. Big Data kan ons helpen om geschikte gebieden te zoeken. Om mijn kennis over Big Data te vergroten, zocht ik een opleiding over dit onderwerp.

Compleet beeld

Ik wilde geen opleiding volgen die jarenlang duurt. Maar ik wilde wel een uitgebreide basis leggen. Bij Inholland Academy volg je verschillende modules die ervoor zorgen dat je een compleet beeld krijgt van Big Data. Veel opleidingen focussen op slechts één aspect, zoals data-analyse, maar wij leerden ook over databases, datavisualisatie, changemanagement en privacy en ethiek. Hierdoor snap je het volledige proces beter, en dat is heel waardevol.

Uit je comfortzone

Zelf heb ik een bèta-achtergrond, dus vooral de module Big Data, Privacy en Ethiek was even een omschakeling. Maar dat omschakelen is ook leuk en leerzaam. Omdat er zoveel verschillende modules zijn, stap je bij deze opleiding sowieso minimaal één keer uit je comfortzone. De studielast heb ik niet als hoog ervaren. Naast de opdrachten was er weinig huiswerk, behalve af en toe een stukje lezen in een boek. Hierdoor kost het relatief weinig tijd en krijg je er wel veel voor terug.

Passie voor het vak

De docenten hebben allemaal ontzettend veel ervaring in en kennis over hun vakgebied. Ik vind mensen met een grote passie voor hun werk of hobby ook altijd erg inspirerend. Met anekdotes maakten ze de stof een stuk levendiger. Er werden veel voorbeelden behandeld en je werd aangemoedigd om ook zelf input te geven over je werksituatie. We waren met een klein groepje studenten, dus dat hielp ook voor een informele sfeer."

Patricia Mc Kay
aftersales medewerker en marketingcoördinator
deelnemer opleiding Big Data Business Analist

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven