Big Data Business Analist opleiding

Resultaat opleiding Big Data Business Analist

Na afloop van de post-hbo opleiding Big Data Business Analist heb je de meest actuele, essentiële kennis en vaardigheden in huis om jouw big data carrière te starten.

Diploma

Nadat je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Big Data Business Analist op post-hbo niveau van Inholland Academy.

Tip: wil jij je nog verder bekwamen in big data? Check dan ook de opleiding Big Data Scientist. Hierin volg je naast de modules van deze opleiding, ook de unieke ‘next level’ module Toegepaste Data Science.

Leeruitkomsten

Onze leeruitkomsten beschrijven het eindniveau dat jij moet weten, begrijpen en/of toepassen om de module succesvol af te ronden.

Module Big Data Essentials

  • Om tot gerichte keuzes in de big data strategie te komen, (h)erken je het nut van een moderne business intelligence architectuur voor jouw organisatie, afgestemd op jouw organisatiedoelen. Hierbij weeg je de bruikbaarheid en toepasbaarheid af van moderne business intelligence architectuur binnen jouw werkveld volgens huidige DW/BI standaarden, rekening houdende met de bestaande privacy en ethiek wet- en regelgeving.
  • Je hebt kennis van de mogelijkheden en valkuilen van big data, begrip van transactie- en informatiesystemen en kent de toepassingen van deze systemen binnen jouw organisatie. Door jouw basiskennis over machine learning, dashboarding en data mining, kan je de inzet van deze analysemethodieken bepalen aan de hand van de analyseniveaus van Gartner Inc.
  • Ook ben je in staat om gegevens te importeren en visualiseren in Power BI.

Module Big Data Analytics

  • Je analyseert data vraagstukken aan de hand van een database structuur voor een organisatie, gebruik makende van de meest relevante database-’talen’ en (visualisatie)tools.
  • Je bent in staat verantwoord projectfolders in te richten, data analyse-projecten te managen en zelfstandig eenvoudige databases in te richten. Daarnaast beschik je over de benodigde kennis van data normalisatie en ster schema’s (multi dimensionale modellen).
  • Je importeert, inspecteert, valideert en analyseert datasets met de belangrijkste SQL (DQL) statements of de R tidyverse pakketten. Ook ben je bekend met het ggplot2 framework om je analyses te ondersteunen met passende en effectieve data visualisaties.
  • Je gemaakte analyses documenteer of rapporteer je in R met het RMarkdown of het Quarto eco systeem en deze rapporten exporteer je, afhankelijk van de toepassing, naar .html, .pdf en .docx.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven