Big Data Business Analist

Wat is Big Data?


Betekenis Big Data uitgelegd door docent Jan Bakker

"Big Data: het woord geeft aan dat het om veel data zou gaan. De hoeveelheid data waarover we tegenwoordig kunnen beschikken is inderdaad gigantisch. En we beginnen pas met het ontdekken van de rijkheid aan informatie in al die data. Wie wil niet meedoen aan deze fascinerende ontwikkeling?"

Big Data: symbolen met een betekenis

"(Big) Data zijn symbolen met een betekenis. Van data maken we informatie. Hoe doe je dat? Informatie wordt gebruikt om beslissingen te nemen. Beslissingen kunnen genomen worden door zowel mensen als door algoritmes op machines. Verschillen die manieren van beslissingen nemen? Machines kunnen beslissingen nemen m.b.v. “oude technieken” als wiskunde of statistiek, of m.b.v. “nieuwe technieken” als neurale netwerken en deep learning! Hoe werkt dat dan? Die laatste “nieuwe beslissers” winnen tegenwoordig van de wereldkampioen schaken! Hoe kan dat? Beslissingen kennen type 1 en type 2 fouten, valse positieven en valse negatieven. Waar gaat dit over? Wat is Big Data precies en wat kun je ermee? Dáár wil ik het graag over hebben."

Wat is Big Data? - uitleg docent Jan Bakker

Over Jan Bakker, docent Big Data

Jan GM Bakker heeft als fysicus de ontwikkeling van Business Intelligence en Big Data vanaf het begin in de jaren zeventig meegemaakt. Als oprichter van SAS Institute in Nederland heeft hij bij veel bedrijven mogen meewerken aan het ontwikkelen van BI en datawarehousing. Als fysicus heeft hij een eigenwijze mening over data en data kwaliteit, want als techneut is een foutendiscussie bij iedere “meting” standaard, maar in de ICT zijn we dat nog steeds niet gewend.

Leren wat Big Data is en hoe je hier waarde uit kunt halen? Ontdek de post-hbo opleiding Big Data Business Analist

Inholland Academy biedt verschillende opleidingen op het gebied van Big Data, waaronder de post-hbo opleiding Big Data Business Analist. Deze praktijkgerichte opleiding geeft jouw inzicht in en overzicht van belangrijke, gloednieuwe ontwikkelingen in het vakgebied Big Data. Post-hbo Big Data Business Analist zorgt ervoor dat je begrijpt wat er gebeurt in de wereld van data science. En is wellicht de beste draai die je aan je carrière kunt geven!

Bekijk de post-hbo opleiding Big Data Business Analist

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Judith Loogman
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Judith
T: 06 2911 8971 | 088 466 30 30
E: judith.loogman@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven