Big Data Essentials

Programma post-hbo Big Data Essentials

De post-hbo module Big Data Essentials van Inholland Academy bestaat uit 8 bijeenkomsten. Hierin focus je op de kern, met een scala aan onderwerpen in de datawereld. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, waarbij er tijdens de praktijkdelen nadruk gelegd wordt op werken met PowerBI. Hiermee kun je eenvoudig de koppeling naar je eigen organisatie maken. Uiteraard onder begeleiding van ervaren big data en privacy specialisten. De door jou opgedane big data kennis wordt na afloop van de module getoetst.

Inhoud module Big Data Essentials

Deze module biedt jou de essentiële basiskennis over big data met als belangrijke boodschap: durf eraan te beginnen! Met de juiste kennis van en ervaring met de essentials zul je merken dat je je snel thuis voelt in deze wereld. Je ervaart dat je een stevigere gesprekspartner op dit gebied wordt en hét verschil kunt maken met data.

Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

  • Kern van big data: wat is big data? Wat zijn de mogelijkheden en valkuilen?;
  • Hoe neem je beslissingen? Welke analysetechnieken zijn er?;
  • Welke transactie- en informatiesystemen zijn er en wat zijn de toepassingen hiervan?;
  • PowerBI in de praktijk: zelfstandig leren importeren en visualiseren;
  • Hadoop in de praktijk: oefenen met Pig Latin en Hive;
  • Basiskennis en inzet van machine learning, dashboarding en data mining;
  • Privacy en ethiek: waar moet je als big data business analist rekening mee houden?

Wil je jezelf blijven ontwikkelen?

Ben je na het volgen van de module Big Data Essentials zo enthousiast dat je jezelf nóg meer wilt verdiepen in dit vakgebied? Dat kan! In de praktijkgerichte vervolgmodule Big Data Analytics ga je aan de slag met de meest essentiële big data skills. Je kunt ook kiezen voor een scherp geprijsd totaalpakket: de opleiding Big Data Business Analist (2 modules) of Big Data Scientist (3 modules). Beide opleidingen starten met de module Big Data Essentials.

Incompany- en/of maatwerktraject Big Data Essentials

De module Big Data Essentials leent zich ook uitstekend als basis voor een incompany- en/of maatwerktraject. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Judith Loogman via T: 06 2911 8971 of E: judith.loogman@inholland.nl.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven