Opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging

Bereid jezelf én jouw organisatie voor op de nieuwe, strengere Europese cybersecuritywet NIS2

Cybersecurity opleiding

Binnen organisaties wordt informatie beschouwd als kroonjuweel. Gezien de wereldwijde toename in cybercriminaliteit is het noodzakelijk voor alle organisaties om passende maatregelen te nemen en zich goed te beschermen. Hacks en datalekken liggen op de loer met mogelijk grote impact op financiën, imago of zelfs continuïteit.

NIS2-richtlijn eind 2024 actief in Nederland

Om een hoog gezamenlijk niveau van cyberbeveiliging te creëren, is vanuit de Europese Unie de nieuwe, strengere cybersecuritywet NIS2 geïntroduceerd. Lidstaten zijn verplicht om deze NIS2-richtlijn uiterlijk in oktober 2024 om te zetten naar nationale wetgeving. Onder de richtlijn vallen o.a. maatregelen voor het beheer van risico’s op het gebied van cyberbeveiliging en nieuwe regelgeving voor het melden van cyberincidenten. Uiteindelijk krijgt een groot aantal organisaties in Nederland met deze nieuwe wet te maken. Professionals (jij na deze opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging!) die hieraan invulling kunnen geven, zijn hard nodig.

Wil jij leren hoe je de basishygiëne voor informatiebeveiliging binnen jouw organisatie op orde krijgt? Hoe je bouwt aan een blijvend sterke securitycultuur en daarbij straks voldoet aan de nieuwe NIS2-wetgeving? Schrijf je dan nu in voor de post-hbo opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging.

  • Ervaren praktijkdocenten die als geen ander weten hoe jij dit veiligheidsvraagstuk het beste in de praktijk kunt aanpakken;
  • Uitgekiend programma met focus op ‘doen’, waardoor je in zeer korte tijd effectief bent in jouw security- en privacyrol;
  • Begrip van essentiële wetgeving en normen, zoals ISO27001, ISO27701, BIO, NEN751 en NIS2;
  • Tip voor werkgevers: de opleiding is een zeer snelle oplossing om als organisatie NIS2-compliant te worden.


Wat levert de post-hbo opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging jou op?

Onze pragmatische post-hbo opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging is een snelweg naar een relevant CV in het vakgebied van informatieveiliging en privacybescherming. We stemmen de opleiding af op jouw vakgebied: voor deelnemers uit de overheid hanteren we de BIO, voor deelnemers uit het bedrijfsleven ISO27001. Je leert beleid maken, risicovolle situaties verbeteren, risicobewustzijn creëren en met crisis omgaan. Het is een expertise waar ze in veel organisaties om staan te springen, zowel nu als in de toekomst.

Kortom: de post-hbo opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging is de juiste keuze als je jouw organisatie weerbaarder wilt maken op het gebied van cybersecurity en klaar wilt stomen voor de nieuwe NIS2-richtlijn. Maar zeker ook voor omscholers die willen starten in dit kansrijke en snelgroeiende vakgebied.

Lees meer over de post-hbo opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging

niveau
post-hbo
duur
18 bijeenkomsten in 7 maanden
locatie
Amsterdam

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Rowena Smit voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Saskia Dekker:

Vraag het Saskia
T: 06 2111 5434
E: saskia.dekker@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven