Cybersecurity en informatiebeveiliging

Resultaat opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging

Na afloop van de opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging heb je voor jouw organisatie een constructieve basis gelegd om de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging te beperken. Je hebt daadwerkelijk beleid opgesteld en beschikt over de essentiële kennis en handvatten om dit structureel te borgen. Het resultaat: een stevig fundament om te komen tot een gezond niveau van informatieveiligheid en privacybescherming!

Diploma

Nadat je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Cybersecurity en informatiebeveiliging op post-hbo niveau van Inholland Academy.

Leeruitkomsten

Onze leeruitkomsten beschrijven het eindniveau dat jij moet weten, begrijpen en/of toepassen om de module succesvol af te ronden.

Module Informatiebeveiliging - Strategie & Beleid

  • Om de informatiebeveiligingsrisico’s van een organisatie te beheersen en beperken, stel je een ISMS (Information Security Management System) en PIMS (Privacy Information Management System) op, welke direct te implementeren zijn binnen deze organisatie.
  • Je hebt begrip van de essentiële zaken die hiervoor nodig zijn, zoals relevante wet- en regelgeving en normen. Denk hierbij aan ISO27001, ISO27701, BIO en NEN7510.
  • Je (h)erkent de meest relevante security- en privacyrisico’s en weet hoe je deze moet verzamelen, beoordelen en behandelen.
  • Om het security en privacybeleid succesvol in de organisatie te implementeren, weet je wie de stakeholders zijn en ben je in staat hen te overtuigen van het belang. Met behulp van een PDCA (Plan Do Check Act) borg je de continuïteit van het vastgestelde beleid.

Module Informatiebeveiliging - Integratie & Borging

  • Om te voldoen aan vastgesteld ISMS en PIMS van een organisatie, implementeer je benodigde security- en privacybeheersmaatregelen en verbeterprojecten.
  • Je hebt begrip van de details van ISMS en PIMS die nodig zijn om veiligheidsrisico’s, zoals hacks en datalekken, te verkleinen.
  • Om het security- en privacybeleid succesvol in de organisatie uit te rollen, ben je in staat stakeholders en gebruikers aan te zetten tot systematische uitvoering van dit beleid.
  • Je bent bewust en bekwaam om te realiseren dat een organisatie doorgroeit naar een gezond niveau van veiligheid en privacybescherming.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven