Toegepaste Data Science

Docent Dewi de Baat - module Toegepaste Data Science

Dewi weet het als geen ander: data architectuur draait niet alleen om het beantwoorden van vragen door complexe analyses uit te voeren. Zet je het goed op, dan wordt je architectuur de plek waar de kwaliteit van de data juist verbeterd wordt. Verder registreer je ook nog eens signalen die buiten je IT-infrastructuur om gebeuren. De versimpeling van de architectuur helpt (interne) analisten namelijk om systeemprestaties en databeheer te optimaliseren en het aantal datatransformaties te minimaliseren. Het gevolg? Reproduceerbare analyses en kwaliteitsdata. Dat zorgt voor in- en vooruitzichten waar organisaties echt op kunnen vertrouwen en bouwen. Het grote voordeel daarvan is weer dat bedrijven veel tijd besparen bij het maken van betere producten.

Taxonomie van Bloom

Zijn kennis van de taxonomie van Bloom is hierbij essentieel. Hij zet 4 van de 6 kennisniveaus in om ervoor te zorgen dat deelnemers dit in de praktijk toe kunnen passen:

Knowledge
Zorg voor meer kennis

Apply
Zorg voor meer vaardigheid

Evaluate
Steek voldoende tijd in evaluatie

Create
Zet een kwaliteitsproduct met een hogere ROI neer

Volgens Dewi komt het helaas te vaak voor dat deze niveaus in prestatiegerichte organisaties worden overgeslagen omwille van tijd. Daardoor lopen veel projecten juist uit in niet-gerealiseerde producten of halen ze de beoogde ROI niet. Dat zorgt uiteindelijk voor verlies aan tijd en resources. Iets waar niemand op zit te wachten. Vandaar ook dat hij een gewilde incompany-docent is bij organisaties als BASF, de Belastingdienst, ING, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Kuehne + Nagel, PWN, Rabobank, RSG Finance, Via Jeugd & Volvo.

Gerenommeerde organisaties

Daarnaast zet hij zijn gedetailleerde kennis over data architectuur en Big Data al jarenlang in voor allerlei gerenommeerde organisaties in Nederland en België. Naast Novalinq moet je denken aan onder meer Hogeschool InHolland, de hogescholen van Amsterdam, Den Haag & Utrecht en diverse Cevora-opleidingen in België.

Dewi ontdekte zijn enthousiasme voor alles gerelateerd aan data tijdens zijn studie IBMS (International Business Management Studies) aan de NHL Stenden. Na een module Big Data & Data-analyse besloot hij hier zowel zijn werk als zijn hobby van te maken. Eenmaal afgestudeerd was Novalinq de meest logische keuze om zich te specialiseren als data architect en Big Data expert.

Dewi de Baat, docent Toegepaste Data Science, data architect en Big Data expert

Terug naar Docenten

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven