Supervisiekunde opleiding

Oud-deelnemer Jikke Dokkum over post-hbo Supervisiekunde

"Binnen de Haagse Hogeschool was vraag naar interne supervisoren. Het leek mij leuk en waardevol – ook voor mijn eigen bureau Leef-tij, praktijk voor coaching en training – een opleiding te volgen. Hoewel de hoeveelheid lesstof aanzienlijk was, vond ik de aanpak zeer persoonlijk. Er werd echt iets met feedback van deelnemers gedaan. De lessen waren praktisch en bruikbaar en creëerden een waardevolle leersupervisie.

Ik heb aan de hand van mijn eigen supervisiesessies tijdens de opleiding en de verbatim-verslagen die ik daarvan gemaakt heb, heel veel kunnen reflecteren en daarmee leren. Ik vind het steeds weer wonderbaarlijk hoeveel ik kan leren van één supervisiesessie. Zoveel kanten aan de leerdiamant waardoor de supervisanten en ik kunnen gaan schitteren! De toetsmomenten waren voor mij mooie ervaringen. Spannend natuurlijk en tegelijkertijd ook een dialoog met wederom veel ruimte voor leren en veel persoonlijke feedback. Eigenlijk echt een feestje.

Onze eerste toets vond plaats in december. Iedereen was gespannen, zittend aan een grote tafel bij een van de mededeelnemers thuis. Het sneeuwde buiten en er was code rood afgegeven. De dialoog tussen ieder van ons en de docent Christa van Luijk werd gevoerd. De sneeuw verstilde buiten alles en ook binnen vond er vertraging en verstilling plaats. We hebben de toets met veel leerplezier behaald. Dat de terugweg vijf uur duurde was niet erg. Ik deed nog een vreugdedansje in een dik pak sneeuw!"

Leren = gaan stralen!

Supervisiekunde = met vertraging diamantjes slijpen!Jikke Dokkum, docent, trainer, coach en supervisor
Haagse Hogeschool en Leef-tij, praktijk voor coaching en training

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven