Opleiding Casemanager dementie

Organiseren van zorg rond dementie, door dementieverpleegkundigen en casemanagers dementie met een maatschappelijk werk achtergrond.

dinsdag 11 februari 2025

Online inspiratieles Casemanagement dementie

Post-hbo Casemanagement dementie

Het aantal mensen met dementie neemt toe en ook wonen zij steeds langer thuis. Zowel voor de cliënt als zijn mantelzorgers is ondersteuning daarom heel belangrijk. Wat heeft iemand nodig zodat het thuis zo lang mogelijk goed gaat? Hoe kan de cliënt zo lang mogelijk zelfregie houden en hoe ondersteunen de professionals de zorgbehoeften die ontstaan in de verschillende fasen van dementie? Casemanagers dementie vervullen hierin een belangrijke sleutelrol.

In Nederland vervullen vanaf 2018 Dementieverpleegkundigen en Maatschappelijk Werkenden de rol van casemanager dementie. Dit kan zijn vanuit een onafhankelijke casemanagement organisatie maar ook vanuit thuiszorgorganisaties. De casemanager dementie moet beschikken over een hbo werk- en denkniveau ( Verpleegkunde, Sociaal Werk Zorg) en een vervolgopleiding casemanagement dementie. Tevens moet de casemanager dementie 24 uur de rol vervullen.

De post-hbo opleiding Casemanagement dementie geeft jou uitgebreide kennis en vaardigheden om deze sleutelrol te vervullen.

Lees meer over de post-hbo opleiding Casemanagement dementie

niveau
post-hbo
duur
13 bijeenkomsten in 6 maanden
locatie
Haarlem

"In mijn werk als dementieverpleegkundige had ik de behoefte aan praktische handvatten om de functie verder uit te kunnen bouwen, met name op het gebied van positionering en inzicht in de wils(on)bekwaamheid van een cliënt met de diagnose 'dementie'. Wie beslist? En waar ligt de grens? Tevens wilde ik meer leren op het vlak van gespreksvoering met cliënten en hun mantelzorgers. Tijdens de opleiding Casemanagement dementie werd hier door betrokken docenten op deskundige wijze invulling aan gegeven."

Elly Hasselman-de Mooij, deelnemer Casemanagement dementie

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl
Aanwezig: ma, di, woe (tot 12.00 uur) en do

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Saskia Dekker:

Vraag het Saskia
T: 06 2111 5434
E: saskia.dekker@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven