Excellerende wijkverpleging opleiding

De wijkverpleegkundige als verpleegkundig leider in de wijk

Als wijkverpleegkundige sta je de komende jaren voor grote uitdagingen om het landelijk beleid in de praktijk vorm te geven. In het Integraal Zorgakkoord (IZA) en Passende Zorg (VWS, 2022) zijn keuzes gemaakt om de zorg dichtbij de patiënt te organiseren, maar wel financieel beheersbaar. Er wordt een groot appèl gedaan op een sterke leiderschapsrol; zowel klinisch als professioneel. Je moet zichtbaar zijn in de wijk, jouw team positioneren met een duidelijke dienstessentie en nauw samenwerken met andere hulp- en zorgverleners.

Het maken van een analyse/wijkscan van jouw werkregio helpt om met elkaar keuzes te maken hoe de zelfredzaamheid van de thuiswonende zorgvragers zo optimaal mogelijk kan zijn of worden. Jouw taken lopen uiteen van indiceren van verpleging en verzorging met de zorgregie en zorguitvoering, tot aan preventie en evidence based zorginnovatie, zoals het implementeren van zorgtechnologie.

Als wijkverpleegkundige heb je kennis van complexe, integrale zorg, zoals dementie en chronische aandoeningen. Jij weet hoe je, in samenwerking, de juiste acties moet initiëren. Niet alleen de patiënt houd jij in het oog, maar ook de (overbelaste) mantelzorger. Ben jij wijkverpleegkundige niveau 6 en wil jij excelleren? Met de post-hbo opleiding Excellerende wijkverpleging haal je nog meer uit je vak.

Lees meer over de post-hbo opleiding Excellerende wijkverpleging

niveau
post-hbo
duur
10 bijeenkomsten in 1 jaar
locatie
Diemen en Rotterdam

"Na het afronden van de opleiding Excellerende wijkverpleging verwacht ik beter toegerust te zijn voor bijvoorbeeld het opbouwen van een netwerk in de wijk, met wijkteams Bijlmer en Amstelveen, maar ook met huisartsen, apotheken en praktijkondersteuners in de huisartsenzorg."

Anne Wensink, deelnemer Excellerende wijkverpleging

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl
Aanwezig: ma, di, woe (tot 12.00 uur) en do

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven