Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (voor minorstudenten Inholland)

Programma verkorte opleiding POH

Tijdens het keuzevak POH in de hbo-Verpleegkunde opleiding van Inholland heb je al veel geleerd over de patiënt met DM, CVRM en astma/COPD in de huisartsenpraktijk. Klinisch redeneren aan de hand van de NHG-standaarden en consultvoering aan de hand van motiverende gespreksvoering zijn jou niet onbekend. Tijd om het geleerde nu in een verkort opleidingstraject in de praktijk te brengen!

Stage

In deze verkorte opleiding staat de stage centraal. Na een intakegesprek met jouw docentbegeleider, loop je 40 dagen stage als POH’er (ongeveer een half jaar, 2 dagen in de week). Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplaats. Voor de start van de opleiding moet deze plek bekend zijn. Een stage-overeenkomst (deze krijg je vanuit de opleiding) wordt ondertekend door zowel jou als deelnemer, als je praktijkbegeleider in de huisartsenpraktijk.

Je voert werkzaamheden uit op basis van een stagewerkplan, ook krijg je vanuit de opleiding nog een aantal opdrachten tijdens je stage. Tijdens dit traject word je online begeleid door een docentbegeleider vanuit Inholland Academy.

E-learnings

Naast de stage volg je verschillende e-learnings met betrekking tot de huisartsenpraktijk. Het positief  afronden van deze e-learnings is ook een verplicht onderdeel van dit traject.

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven