HR-advisering

Docent Estella Seebregts

"Heerlijk vind ik dat, op gestolen momenten of in de vakanties, wegduiken in een boek; variërend van een mooie roman tot een boek die gaat over cultuurverandering of teamontwikkeling. Dat zegt veel over mij; ergens volledig in kunnen duiken, mijzelf verbinden met de materie, om vervolgens het geleerde direct om te zetten in de praktijk.

Nadat ik in 1997 mijn HBO opleiding HRM in deeltijd heb afgerond, ben ik gestart als zelfstandig strategisch adviseur HR en sindsdien begeleid ik verandertrajecten in organisaties, zoals een strategische heroriëntatie, het herinrichten van een organisatie of het doorvoeren van cultuurveranderingen en het implementeren van beleid en/of nieuwe regelgeving.

Mijn stellige overtuiging is, dat werken vanuit een visie aan de basis ligt van iedere verandering. De wereld verandert en dat is voor veel bedrijven een uitdaging om hierin mee te kunnen gaan en om de medewerkers mee te krijgen. Een organisatie kan bloeien als het aanwezige talent van medewerkers optimaal wordt benut. De energie in het bedrijf kan weer stromen wanneer de passie, de creativiteit en de kennis van de medewerkers een belangrijke bijdrage vormt in ieder veranderproces. Niet alleen omdat het dan leuker wordt, maar omdat het essentieel is voor de voortgang. Het gaat hier dan o.a. over leiderschap, samenwerking, strategie, innovatie en duurzaamheid. Maar ook over het hart, over gevoel en over de bezieling van de medewerkers in hun werk. Met mijn gedrevenheid, enthousiasme, kennis en ervaring leg ik verbinding tussen mens en organisatie.

Zelf ben ik ontwikkelingsgericht en wil mezelf graag verrijken. Of dat nu is door het lezen van een boek, het opdoen van nieuwe ervaringen of het delen van kennis. Ik krijg energie van de stappen in mijn eigen ontwikkeling als HR adviseur en puttend uit die persoonlijke ervaringen wil ik deze graag delen met anderen in dit vakgebied. Klanten omschrijven mij als een fijn mens die goed in staat is om te schakelen en de verbinding te vinden tussen de verschillende mensen en abstractieniveaus van denken. Mijn kracht is het speelveld te overzien, scherp te observeren en aan te voelen wat er nodig is en hoe dat aan te pakken."

Estella Seebregts, docent opleiding HR-businesspartner, module HR-advisering

Terug naar Docenten