Opleiding Motorische Remedial Teaching

Deelnemer Mark Meyer over de opleiding Motorische Remedial Teaching


“Ik ben veel meer gaan letten op motoriek bij kinderen”

Mark Meyer is vakleerkracht bewegingsonderwijs op basisschool De Triangel in Den Haag. Nu hij de opleiding MRT (Motorische Remedial Teaching) heeft afgerond aan Inholland Academy, is hij daar ook MRT’er. 

Aanvulling

"Ik heb eerst de ALO in Amsterdam afgerond om vakleerkracht bewegingsonderwijs te worden. Mijn school wilde graag dat ik deze aanvullende opleiding ging volgen, omdat er een MRT’er nodig was. Ik had precies dezelfde wens! Al eerder had ik van een collega gehoord hoe interessant de opleiding was. Zij was er erg over te spreken. Via AllesInBeweging kwam ik uiteindelijk terecht bij Inholland Academy.

Bewustzijn

Tijdens de opleiding maak je een hele ontwikkeling door. Ineens ben je je veel bewuster van dingen. Je ziet bijvoorbeeld veel meer bij kinderen qua motoriek. Fijn vond ik de aandacht voor gesprekstechnieken. Want als MRT’er heb je meer contact met ouders. Door de module over leerkrachtgedrag ben ik me bewuster geworden van mijn eigen handelen tijdens de lessen. En ontdekte ik welke invloed bepaalde uitspraken kunnen hebben op het denken en doen van leerlingen.

Groepsgevoel

Ik heb de opleiding als enorm afwisselend ervaren dankzij de verschillende modules. Bij iedere module heb je een andere docent met veel kennis over het onderwerp. Zij spelen in op vraagstukken en casussen die je op je eigen school tegenkomt. Leuk vond ik dat de deelnemersgroep vanaf het eerste moment daadwerkelijk een groep was. Je kon alles delen, zonder dat er een oordeel was. Ook bij de docenten kon je alles kwijt.

Klein mensje

Wie me inspireert? Mijn pasgeboren zoontje! Vanuit mijn vak ben ik al veel bezig met motoriek, maar de ontwikkeling van een jong mensje is al helemaal bijzonder om te zien. Zijn geboorte viel samen met de opleiding, en het was leuk dat ik veel ontwikkelingen waar we tijdens de bijeenkomsten over spraken bij hem herkende."

Mark Meyer
deelnemer opleiding Motorische Remedial Teaching

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven