Opleiding Specialisatie Jonge Kind

Docent Marleen MonseesDocent Marleen Monsees, zelf moeder van twee kinderen, behaalde 24 jaar geleden haar diploma voor leerkracht basisonderwijs met als specialisatie Kleuters. Naast haar rol als docent binnen de opleiding Specialisatie jonge kind van Inholland Academy, werkt zij vier dagen per week op de Sint Adelbertusschool in Alkmaar, een school waarop thematisch wordt gewerkt. Daarnaast is zij inmiddels al 10 jaar bezig met het vormgeven van yogalessen aan jonge kinderen. Yogalessen waarbij een thema centraal staat, de oefeningen betekenisvol zijn en de opbrengsten hoog.

Spel als belangrijkste ingrediënt

Thematisch werken maakt haar een gelukkige leerkracht. Betekenisvolle activiteiten bedenken in een uitdagende en inspirerende leeromgeving. Dit brengt niet alleen het kind motivatie om te leren, maar ook haarzelf. Hierbij kiest Marleen geen voor de hand liggende thema's, maar juist thema's waarbij er echt goed nagedacht moet worden. Met als gevolg dat er een creatief proces op gang komt. Binnen de aanpak van Marleen vormt spel dan ook het belangrijkste ingrediënt. In haar overtuiging valt hier nog enorm veel winst in te behalen. Zij merkt dat de balans in onderwijsland vaak overhelt naar de cognitieve vakken, waarbij het jonge kind ondergesneeuwd raakt in digitale systemen met talloze te behalen doelen. Hierdoor voelt zij de behoefte om haar manier van werken te delen met leerkrachten die zich ook open willen stellen voor andere visies, voor een andere manier van werken en een andere manier van klasseninrichting. 

Inspireren

Met haar rol binnen de opleiding Specialisatie jonge kind hoopt Marleen andere leerkrachten te inspireren, waardoor er bij hen een beweging in patronen plaatsvindt. Deelnemers raken door haar regelmatig verrast over zichzelf en hun manier van lesgeven. Zij worden uitgedaagd om in de praktijk ook andere methodes uit te proberen. Vaak leidt dit tot de ontwikkeling van een andere visie en een andere manier van werken. Voor Marleen vormt dat haar belangrijkste drijfveer: haar expertise delen en andere leerkrachten inspireren op het gebied van thematisch onderwijs. 

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven