Opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie (SHBD)

Resultaat opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie

Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie (SHBD). Je bent straks de expert op het gebied van excellentie en differentiatie binnen jouw school en/of schoolbestuur. Je (her)schrijft een beleidsplan voor de school (of meerdere scholen binnen het bestuur) of doet onderzoek naar een aspect van HBD dat van belang is voor jouw school.

Tevens vervul je een initiërende taak met betrekking tot hoogbegaafdheid en differentiatie. Als specialist ben je het aanspreekpunt voor collega’s en ouders en stem je jouw taken af met directie en het docententeam. De opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie geeft een stevige basis voor deze taak.

Je ontwikkelt een kritische houding ten opzichte van visies, handelingen en attitudes. Daarbij worden beleidskeuzes altijd verantwoord vanuit de theoretische kaders en met goed onderbouwde argumenten. De opleiding verhoogt jouw professionaliteit, zodat je als specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie de schoolontwikkeling op planmatige wijze richting hoogbegaafdheid en differentiatie kunt begeleiden met behulp van kennis, vaardigheid en inzicht.

Als je de opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie hebt afgerond, ontvang je een post-hbo diploma van Inholland Academy.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven