Opleiding Coördinator Taal

Deelnemer Joycella Hulshof over de opleiding Coördinator Taal


"Taalonderwijs is veel breder dan ik eerst dacht"

Joycella Hulshof is leerkracht van groep 4 en taalcoördinator op de Sint Bavoschool in Haarlem. Ze volgde de opleiding Coördinator Taal bij Inholland Academy.

"Op school was ik al leescoördinator, binnenkort komt daar de rol van taalcoördinator bij. Onze school sluit zich aan bij een nieuwe stichting, die op elke school graag een taalcoördinator heeft. Fijn is dat de opleiding van Inholland intern kon worden gegeven. De omgeving is dan vertrouwd en de drempel laag om mee te doen. En fijn is dat docenten inspeelden op de vragen die er bij ons leefden en die te maken hadden met onze eigen praktijk.

Bredere blik

Dankzij de opleiding heb ik veel meer inzicht gekregen in het hele taalonderwijs. Wat valt er nu eigenlijk allemaal onder taal en wat niet? Ook is mijn blik verbreed. Eerst was ik vooral gericht op het leesonderwijs. Ik vond de opleiding zwaar, de tijdsbelasting was naast mijn vijfdaagse werkweek pittig. Vooral het schrijven van een beleidsplan kost veel tijd. Maar ik vond het ook heel leuk en leerzaam om te doen. Elke bijeenkomst werd ik geprikkeld om met een opdracht aan de slag te gaan. De bijeenkomsten waren erg inspirerend en de leerkrachten erg deskundig.

Handig ezelsbruggetje

Leuk vond ik dat de docenten zorgden voor een persoonlijk gevoel en een veilige sfeer. Ze dachten graag met je mee als je het even niet meer wist. Simon en Ellen hadden vaak koekjes of chocola mee om het ook gewoon een feestje te laten zijn. Wat ik niet ga vergeten is het handige ezelsbruggetje dat Ellen me leerde voor spelling. Ik leer ‘m ook aan mijn kinderen van groep 4. ‘De zachte v komt veel vaker voor’, met de handbeweging van de v erbij. Het helpt toch om even je aandacht voor een bepaalde spellingregel te hebben.

Opgaan in kinderboeken

Al sinds de Pabo ben ik geïnteresseerd in het leesonderwijs. En er komt steeds meer van op mijn pad. Het zou me fantastisch lijken om in de bibliotheek of boekwinkel te werken, maar ergens ook wel een beetje saai. Het overbrengen van mijn kennis op kinderen en mijn teamleden vind ik eigenlijk toch ook wel erg leuk. Je kunt dan wel raden dat ik gek ben op lezen. Ik lees ook graag kinderboeken, daar kan ik helemaal in opgaan. Een droom is dat kinderen tot verwondering komen en, net als ik, genieten van taal en lezen."Joycella Hulshof

deelnemer post-hbo opleiding Coördinator Taal 

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven