Opleiding Coördinator Taal

Deelnemer Rob Jansen over de opleiding Coördinator Taal


"Waardevol taalbeleid draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen"

Rob Jansen is leerkracht op OBS de Pionier in Wormerveer, een school van Zaan Primair. Voor hem is het enorme belang van taal op school en in het dagelijks leven overduidelijk. Daarom volgde hij de opleiding Coördinator Taal.

Altijd in ontwikkeling

"Recent heb ik als zij-instromer mijn pabo-diploma behaald. Als mij iets duidelijk is geworden in de afgelopen twee jaar in het basisonderwijs is dat ik nooit uitgeleerd zal zijn. Voor mij staat ‘ontwikkeling’ in het onderwijs centraal. Ontwikkeling van leerlingen, van het lesaanbod en zeker ook van mijzelf. Gelukkig zie ik dat niet als last, maar vind ik het prettig om mij als persoon te ontwikkelen. Iets dat ik al mijn hele leven doe en hopelijk de rest van mijn leven zal doen.

Nieuwe rol op school

Al vroeg in mijn carrière als leerkracht heeft taalonderwijs mijn bijzondere interesse gewekt. Aandacht voor taal op school en in het dagelijks leven is heel belangrijk. Veel van onze leerlingen hebben een geringe woordenschat en moeite met het spreken, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal. Mijn basisschool wilde graag een taalcoördinator in haar team en ik wilde die rol vervullen. Daarom heb ik gekozen voor de opleiding Coördinator Taal van Inholland Academy.

Taalbeleid ontwikkeld

Wat de opleiding me heeft gebracht? Ik heb kennis en inzicht gekregen op goed taal-/ leesonderwijs op school. Nu ben ik op de hoogte van de verschillende taaldomeinen, recente ontwikkelingen, uitgangspunten en opbouw van de leerlijnen. Tot slot heb ik een waardevol taalbeleid kunnen ontwikkelen voor onze basisschool op basis van wetenschap en het belang voor onze school. Ook mijn leiderschapskwaliteiten zijn verbeterd, waardoor ik een breed draagvlak kon creëren voor dit beleid binnen ons team.

Flexibel bij drukke agenda's

Al met al heb ik dus enorm veel geleerd. Positief aan de opleiding vond ik verder de duidelijke communicatie. Omdat ik ten tijde van coronamaatregelen de opleiding volgde, was er nogal wat flexibiliteit nodig. Die bood Inholland Academy. Ook in het geval van drukke agenda’s was er altijd mogelijkheid om iets te verplaatsen. De lessen waren eigenlijk altijd interessant. Elke keer stapte ik, ook na een intensieve werkdag, met plezier in de auto naar Alkmaar om tot laat in de avond les te volgen."Rob Jansen

deelnemer post-hbo opleiding Coördinator Taal 

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven