Beschermingsbewindvoering post-hbo

Locaties en startdata 2020

  • Schiphol-Rijk*, dinsdag 3 november 2020 (rooster)
    (start definitief, nog slechts enkele plaatsen beschikbaar!)
  • Rotterdam*, vrijdag 6 november 2020

*Let op: vanwege de coronamaatregelen kunnen we tijdelijk niet in de gebouwen van Inholland terecht. Omdat we het belangrijk vinden dat onze deelnemers óók van elkaar leren en elkaar kunnen ontmoeten, worden de bijeenkomsten verzorgd op de externe locaties Vision Plaza in Schiphol-Rijk en Centrum Djoj in Rotterdam.

Locaties en startdata 2021

  • Diemen, vrijdag 5 maart 2021
    (blok 1 van 13.30 - 17.30 uur, blok 2 van 9.00 - 13.00 uur)
  • Rotterdam, dinsdag 9 maart 2021 
    (blok 1 van 13.30 - 17.30 uur, blok 2 van 9.00 - 13.00 uur)

Duur

maximaal een half jaar, 14 wekelijkse bijeenkomsten van 13:30 - 17:30 uur

Studiebelasting

in totaal 140 SBU

Waardepapier

post-hbo diploma

Investering

€ 2.845 (excl. ca. € 29 literatuurkosten)
Ben je in het bezit van een post-hbo certificaat SHV of KIWA SHV I en II gecertificeerd, dan heb je vrijstelling voor blok 2 en zijn de kosten voor blok 1 € 2.150.
In dit geval graag aangeven in het opmerkingveld aan het eind van je inschrijving dat je vrijstelling hebt voor blok 2.

NB: Scholingskosten fiscaal aftrekbaar of in termijnen betalen? Lees verder! 


Type

opleiding


Niveau

post-hbo

Gratis proeflessen Beschermingsbewindvoering

Er worden regelmatig gratis proeflessen georganiseerd. Kijk voor meer informatie onder Voorlichting en Agenda of mail naar academy@inholland.nl.

Docenten

Je krijgt les van de volgende bevlogen docenten met een ruime (praktijk)ervaring.

Ilona Schouten

“Sinds ik in de financiële dienstverlening werk, ben ik op zoek geweest naar manieren om mijzelf te blijven ontwikkelen en ben ik nieuwsgierig geweest naar verschillende manieren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen dienen en te bereiken. Het is mij in al die jaren opgevallen dat ook mijn collega’s daarin zoekende zijn. Ik heb via verschillende opdrachten ervaring opgedaan met het geven van trainingen en sinds de start van mijn eigen bedrijf ben ik me gaan concentreren op mijn eigen stijl als trainer, waarbij ik mijn passie en liefde voor het vak in een professionele sfeer overbreng. Ik geloof namelijk sterk in het vermogen van mensen om zich te ontwikkelen. Op dit moment geef ik trainingen door het hele land bij verschillende organisaties voor schuldhulpverleners, budgetcoaches en bewindvoerders. Ik doe dit met heel veel plezier en humor. Een goede schuldhulpverlener, budgetcoach of bewindvoerder zijn begint bij inzicht in eigen kwaliteiten en minpunten. Daarnaast is het van belang dat de communicatie helder en duidelijk verloopt. Hier besteed ik veel aandacht aan. Door het begeleiden van mijn eigen klanten blijf ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn mijn lessen niet alleen theoretisch maar ook zeer praktijkgericht en up-to-date!"

Estella Seebregts

“Heerlijk vind ik dat, op gestolen momenten of in de vakanties, wegduiken in een boek; variërend van een mooie roman tot een boek die gaat over zelfmanagement of teamontwikkeling. Dat zegt veel over mij; ergens volledig in kunnen duiken, mijzelf verbinden met de materie en tot het einde doorgaan om uiteindelijk er weer wat bijgeleerd te hebben en dit vervolgens uit te proberen in de praktijk. Ik ben ontwikkelingsgericht en wil graag mezelf verrijken. Ik krijg energie van de stappen in mijn eigen ontwikkeling en puttend uit die persoonlijke ervaring wil ik graag delen en anderen ook stimuleren om lef te hebben, je uit te spreken, initiatief te tonen om jezelf verder te brengen. Dit is mijn inspiratiebron voor de trainingen en coaching die ik geef vanuit mijn eigen bedrijf Human Essense. Het is mijn passie als ik deelnemers in mijn training of coaching in hun verlangen of een behoefte weet te raken, want dan gaat het stromen. Dan worden mensen enthousiast en worden nieuwe duurzame verbindingen gelegd. Dat is waar ik het voor doe. Mijn achtergrond is HRM en gedurende de jaren ligt mijn expertise steeds meer in het geven van gedragstrainingen, zoals effectieve communicatie en trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling zoals zelfmanagementtrainingen waar je bewust wordt wie je bent, wat je kan en wat je wilt om jezelf te versterken. In de opleiding post-hbo Beschermingsbewindvoerder komen deze aspecten samen, in combinatie met mijn eigen ervaringen als beschermingsbewindvoerder; het is van belang om op de juiste wijze te communiceren met de verschillende partijen, om te blijven staan en nee te kunnen zeggen of bijvoorbeeld om te kunnen gaan met weerstand. Klanten omschrijven mij als inspirerend, duidelijk, vragend en niet bang om de confrontatie aan te gaan, echter altijd inlevend en met respect en zonder oordeel. Mijn kracht is het speelveld te overzien, scherp te observeren, en aan te voelen wat er nodig is en hoe dat aan te pakken. Ik verzorg bij post-hbo Beschermingsbewindvoering de communicatielessen en de lessen effectief werken/zelfmanagement”

Marinus van der Stelt

“Ik ben eigenaar van Stichting Sozadidact en werkzaam bij de gemeente Rotterdam (Cluster werk en inkomen) als coördinator Leren en Ontwikkelen. Bij Sozadidact ben ik 19 jaar werkzaam en verzorg ik trainingen op het gebied van o.a.: − belastingen in relatie tot de  participatiewet/IOAW − heffingskorting, belastingaanslagen − toeslag (huur, zorg etc) − loonstroken − terugvordering De afgelopen 18 jaren heb ik bij meer dan 60 gemeenten trainingen verzorgd. Binnen de gemeente Rotterdam ben ik 33 jaar werkzaam en verantwoordelijk voor de kwaliteit van medewerkers. Bij Inholland Academy geef ik de lessen Belastingstelsel binnen post-hbo Schuldhulpverlening en post-hbo Beschermingsbewindvoering.” 

Martje Denayère-Pos

“Na jarenlang als senior juridisch secretaresse gewerkt te hebben bij bekende advocatenkantoren op het gebied van intellectuele eigendom ben ik na een korte tussenpauze in 2004 begonnen als Wsnp bewindvoerder bij Pot Jonker Advocaten te Haarlem. Hiervoor heb ik de Leergang Wsnp gevolgd. Door mijn werk als Wsnp bewindvoerder kom ik in aanraking met alle facetten die te maken hebben met schulden: het hebben van schulden, de (schuld)hulpverleners, de deurwaarders en de mens achter de schuld. En natuurlijk ook met de beschermingsbewindvoerder. Samenwerking tussen deze twee bewindvoerders is essentieel om te komen tot een goed eind. Ik hoop jullie de waarde hiervan te laten zien en ook uiteraard de werking en strekking van de Wsnp uit te leggen. Ik hoop op een interactieve les met ruimte voor al jullie vragen (en mijn vragen); een beetje out of the box. De praktijk en hoe om te gaan met zaken zal zeker aanbod komen”.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Esther Lute nov 2018.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Esther Lute
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Esther
T: 06 2111 5501 | 088 466 30 30
E: esther.lute@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven