Opleiding Beschermingsbewindvoerder

Toelating post-hbo Beschermingsbewindvoering en benoeming

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je te beschikken over een bachelordiploma of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau middels toezending van CV en/of afgenomen assessment. Om aan de slag te kunnen gaan als professioneel beschermingsbewindvoerder, dien je je te laten benoemen door het Kantongerecht en moet je voldoen aan de door de rechtbank gestelde relevante reguliere opleidingseisen en eventuele werkervaring.

Wij adviseren je deze informatie goed door te nemen alvorens je in te schrijven, zie deze link van Rechtspraak.nl - Landelijk Kwaliteitsbureau CBM. Naast deze opleiding dien je ook de aanvullende masterclass De beschermingsbewindvoerder als zzp’er (of vergelijkbaar) te volgen om je te laten benoemen.

NB: deelnemers die deze opleiding willen volgen, omdat zij een familielid onder bewind krijgen (familiair bewind), hoeven niet aan de opleidingseisen van het Landelijk Kwaliteitsbureau te voldoen. Deze eisen gelden vanaf 3 klanten onder beschermingsbewind.

Heb je eerder de opleiding Schuldhulpverlening of Budgetcoaching gevolgd bij Inholland Academy? Neem dan contact op met de opleidingsadviseur om te bespreken voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven