Schuldhulpverlening

Docenten opleiding SchuldhulpverleningKees van Dijk
“Werken met mensen is zeer boeiend, maar ook wel ingewikkeld. Het vraagt kwaliteit (kennis en vaardigheden) van de hulpverlener. Zeker als cliënten in een kwetsbare positie zitten. En dat geldt voor financiële zorgverleners.

In mijn werk als docent/trainer wil ik helpen de kwaliteit van de financiële zorgverlening te verbeteren door nieuwe vakgenoten goed op te leiden en samen met ervaren collega’s steeds weer bij te leren. Enthousiast, gedreven en realistisch.

Na een carrière in de ICT ben ik in 2009 overgestapt naar de financiële zorgverlening. Sinds 2011 verzorg ik trainingen op het gebied van schuldhulpverlening, beschermingsbewindvoering en budgetcoaching voor professionals en vrijwilligers. Daarnaast help ik kantoren/organisaties in dit werkveld, die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Zo sta ik stevig met mijn voeten in de klei. Voor mij onmisbaar om de theorie van de opleidingen te kunnen vertalen naar de actuele praktijk.”

 

Ilona Schouten
“Sinds ik in de financiële dienstverlening werk als schuldhulpverlening, beschermingsbewindvoerder en budgetcoach, ben ik op zoek geweest naar manieren om mijzelf te blijven ontwikkelen en ben ik nieuwsgierig geweest naar verschillende manieren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen dienen en te bereiken. Het is mij in al die jaren opgevallen dat ook mijn collega’s daarin zoekende zijn. Ik heb via verschillende opdrachten ervaring opgedaan met het geven van trainingen en sinds de start van mijn eigen bedrijf ben ik me gaan concentreren op mijn eigen stijl als trainer, waarbij ik mijn passie en liefde voor het vak in een professionele sfeer overbreng. Ik geloof namelijk sterk in het vermogen van mensen om zich te ontwikkelen. Op dit moment geef ik trainingen door het hele land bij verschillende organisaties voor schuldhulpverleners, budgetcoaches en bewindvoerders. Ik doe dit met heel veel plezier en humor. Een goede schuldhulpverlener, budgetcoach of bewindvoerder zijn, begint bij inzicht in eigen kwaliteiten en minpunten. Daarnaast is het van belang dat de communicatie helder en duidelijk verloopt. Hier besteed ik veel aandacht aan. Door het begeleiden van mijn eigen klanten blijf ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn mijn lessen niet alleen theoretisch maar ook zeer praktijkgericht en up-to-date!" 

Marinus van der Stelt
“Ik ben eigenaar van Stichting Sozadidact en werkzaam bij de gemeente Rotterdam (Cluster werk en inkomen) als coördinator Leren en Ontwikkelen. Bij Sozadidact ben ik 19 jaar werkzaam en verzorg ik trainingen op het gebied van o.a.: − belastingen in relatie tot de  participatiewet/IOAW − heffingskorting, belastingaanslagen − toeslag (huur, zorg etc.) − loonstroken – terugvordering. De afgelopen 18 jaren heb ik bij meer dan 60 gemeenten trainingen verzorgd. Binnen de gemeente Rotterdam ben ik 33 jaar werkzaam en verantwoordelijk als Coördinator leren en ontwikkelen, cluster Werk en Inkomen. Bij Inholland Academy geef ik de lessen Belastingstelsel en Sociale Zekerheid binnen post-hbo Schuldhulpverlening, Beschermingsbewindvoering en Budgetcoaching.”Fokke van der Meulen
“Ik ben als afgestudeerd psycholoog zeer geïnteresseerd in menselijke verhoudingen. Mijn kernwaarden zijn respect, hulpvaardigheid en openheid. Dat is ook een van de redenen geweest om midden jaren ‘90 van de vorige eeuw schuldhulpverlener te worden: het helpen van mensen vanuit een bepaalde expertise. Na ongeveer 13 jaar kwam de onvermijdelijke vraag naar boven: “Wat wil ik verder met mijn leven?” Ik besloot daarop mijn kennis en kunde over te dragen op anderen die om allerlei redenen meer van het vak willen weten. Sinds 2008 werk ik als zelfstandig docent en trainer, met name op het gebied van schuldhulpverlening en alles wat daarmee samenhangt.

Mijn deelnemers zijn door de jaren heen bijzonder positief over mij. Ik word vooral gekwalificeerd als duidelijk, geduldig en heel prettig om naar te luisteren.”

Martje Denayère-Pos Bewindvoerder Wsnp Pot Jonker Advocaten
"Al bijna 13 jaar werk ik als Wsnp bewindvoerder (2017). Door mijn werk kom ik in iedere zaak waar de Rechtbank mij benoemd als bewindvoerder in aanraking met de schuldhulpverlening en de mensen daar achter. Zij leveren immers de dossiers aan waar je als bewindvoerder mee verder mag. Omdat ik daardoor ook wel eens tegen zaken aanliep die ik anders verwacht had, ben ik mij naast mijn werk nog meer gaan verdiepen in het werk van de schuldhulpverlener. Daarvoor is naast mijn opgedane praktijkkennis ook theoretische kennis heel fijn. Om die reden ben ik in 2016 gestart met de post-hbo opleiding Schuldhulpverlening bij Inholland Academy. De docenten zijn praktijkgericht hetgeen het voor mij heel leuk maakte om deel te nemen aan de lessen. Ook de interactie met mede deelnemers was goed. Delen en leren van elkaar en met elkaar!

Voor mijn eigen werk was deze opleiding niet noodzakelijk, maar het geeft een mooie verdieping in de gehele problematiek rondom schulden. Bovendien is het waardevol in de contacten die ik heb met de SHV’ers van de gemeente waar ik veel mee werk. Met veel plezier kijk ik terug op een voor mij zeer geslaagde opleiding.

Na het afronden van de opleiding ben ik door Inholland gevraagd om op de opleiding de les over de Wsnp voor mijn rekening te nemen. Met veel plezier verzorg ik nu als gastdocent lessen op Inholland. Een hele nieuwe ervaring voor mij, waar ik ook zeker nog veel van en in kan leren. Dus wellicht tot ziens op de opleiding."Sofie Wentholt
"Voor de post-hbo opleiding Schuldhulpverlening van Inholland Academy verzorg ik op diverse locaties de lessen Motiverende gespreksvoering en treed ik op als trainingsactrice bij de gesprekssimulaties.

Vanuit een liefde voor theater en acteren ben ik een studie tot dramadocent gaan doen, waar duidelijk werd dat ik ook veel plezier beleef aan lesgeven. Ik gaf dramalessen, regisseerde en schreef theaterstukken met en voor alle leeftijden. Binnen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ging ik, naast de dramalessen, mijn kennis en vaardigheden ook overdragen in lessen Gespreksvaardigheden. Mijn fascinatie voor menselijk gedrag en emoties werd steeds weer aangewakkerd en het opende ook mijn hart voor het begeleiden van persoonlijke inzichten hieromtrent bij een ander.

Mij(n)-zelf ontwikkelen door middel van een opleiding tot coach, was een logische volgende stap. Hiermee vergrootte ik mijn motiverende competenties en mijn plezier in werken met persoonlijke progressie. Al deze facetten komen samen in het geweldige vak van trainingsacteren: een combinatie van doceren, coachen en acteren, waarin ik me heel erg thuis voel. Een trainingsacteur creëert een veilige situatie om nieuw gedrag uit te proberen. Nieuw gedrag moet je bewust en herhaaldelijk toepassen om het je eigen te maken. In de simulatie kun je experimenteren en ontdekken welke invloed jij met jouw gedrag/gesprekstechnieken kunt hebben op een gesprek en op het gedrag van een ander. Deze werkzaamheden voer ik uit onder de vlag van mijn eenmanszaak Progressofie."

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Esther Lute
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Esther
T: 06 2111 5501 | 088 466 30 30
E: esther.lute@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!