Opleiding Schuldhulpverlening

Docent Sofie Wentholt

"Voor de post-hbo opleiding Schuldhulpverlening van Inholland Academy verzorg ik op diverse locaties de lessen Motiverende gespreksvoering en treed ik op als trainingsactrice bij de gesprekssimulaties.

Vanuit een liefde voor theater en acteren ben ik een studie tot dramadocent gaan doen, waar duidelijk werd dat ik ook veel plezier beleef aan lesgeven. Ik gaf dramalessen, regisseerde en schreef theaterstukken met en voor alle leeftijden. Binnen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ging ik, naast de dramalessen, mijn kennis en vaardigheden ook overdragen in lessen Gespreksvaardigheden. Mijn fascinatie voor menselijk gedrag en emoties werd steeds weer aangewakkerd en het opende ook mijn hart voor het begeleiden van persoonlijke inzichten hieromtrent bij een ander.

Mij(n)-zelf ontwikkelen door middel van een opleiding tot coach, was een logische volgende stap. Hiermee vergrootte ik mijn motiverende competenties en mijn plezier in werken met persoonlijke progressie. Al deze facetten komen samen in het geweldige vak van trainingsacteren: een combinatie van doceren, coachen en acteren, waarin ik me heel erg thuis voel. Een trainingsacteur creëert een veilige situatie om nieuw gedrag uit te proberen. Nieuw gedrag moet je bewust en herhaaldelijk toepassen om het je eigen te maken. In de simulatie kun je experimenteren en ontdekken welke invloed jij met jouw gedrag/gesprekstechnieken kunt hebben op een gesprek en op het gedrag van een ander. Deze werkzaamheden voer ik uit onder de vlag van mijn eenmanszaak Progressofie."Sofie Wentholt
docent opleiding Schuldhulpverlening


Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven