Opleiding Schuldhulpverlening

Toelating Schuldhulpverlening post-hbo

Is de post-hbo opleiding Schuldhulpverlener echt iets voor jou? Om toegelaten te worden, heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding nodig  of een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Na ontvangst van je inschrijving vragen wij je om een kopie diploma. Je kunt je hbo werk- en denkniveau aantonen middels een CV vergezeld van een motivatiebrief. Mocht je CV voor ons niet overtuigend genoeg zijn, dan nemen wij contact met je op voor een telefonisch intakegesprek.

Daarnaast werk je bij voorkeur al in de financiële of sociale sector. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift. Ervaring en affiniteit met schuldhulpverlening is een pré. 

Werk je nog niet in de (schuld)hulpverlening? Dan adviseren wij sterk een praktijkplek of vrijwilligerswerk te zoeken. Dat maakt het makkelijker om de koppeling naar de beroepspraktijk te maken, is het eenvoudiger om praktijkopdrachten te maken, blijft de geleerde stof beter hangen en doe je werkervaring op. Zo bouw je snel een goed CV op.

Heb je eerder de opleiding Budgetcoaching of Beschermingsbewindvoering gevolgd bij Inholland Academy? Neem dan contact op met de opleidingsadviseur om te bespreken voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven