Opleiding Budgetcoaching

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach helpt mensen grip te krijgen op hun persoonlijke financiën. Hij of zij creëert overzicht in iemands inkomsten en uitgaven. Een budgetcoach adviseert bij het maken van de juiste financiële keuzes en helpt te voorkomen dat iemand in de financiële problemen of schulden terechtkomt.

Wat doet een budgetcoach?

Als budgetcoach stel je samen met de persoon die je helpt een budgetplan op. Inkomsten en uitgaven worden in beeld gebracht en als budgetcoach help je beide zaken weer in balans te brengen. Hiervoor is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van actuele wet- en regelgeving op het gebied van o.a. belastingen en sociale zekerheid en over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Je helpt bij de uitvoering van het budgetplan en stuurt bij waar nodig. Nadat mensen hun financiële huishouding op orde hebben gekregen, is jouw doel als budgetcoach dat zij hier voortaan zelfstandig op een goede manier mee om kunnen gaan. 

Hoe word je budgetcoach?

Een geschikte opleiding om jezelf te ontwikkelen tot budgetcoach is de post-hbo opleiding Budgetcoaching van Inholland Academy. Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor iedereen die de ambitie heeft als budgetcoach aan de slag te gaan. Je dient in het bezit te zijn van een hbo-diploma of op aantoonbaar hbo werk- en denkniveau te hebben. 

Budgetcoach worden? Volg de post-hbo opleiding Budgetcoaching bij Inholland Academy