Opleiding Schuldhulpverlening

Deelnemer Nathalie van Schagen over post-hbo Schuldhulpverlening

Nathalie van Schagen is beleidsadviseur Armoede & Schulden bij gemeente Uithoorn. Ze studeerde eerder 'Sociologie niet-westerse samenlevingen' (SNWS) en volgde de post-hbo opleiding Schuldhulpverlening. Ze laat zich inspireren door marathonloper Eliud Kipchoge en mensenrechtenverdediger Eleanor Roosevelt.

“Leren vind ik zoveel leuker dan ik dacht”

“Ik heb een tijd in het buitenland gewoond en gewerkt. Toen ik weer de overstap wilde maken naar Nederland zocht ik een opleiding om mijn kennis bij te spijkeren. Ik wilde me in mijn werk namelijk graag met Nederlandse maatschappelijke uitdagingen bezighouden, en niet langer met internationale. Bovendien leek een opleiding me een goede stap om te laten zien dat ik serieus en gemotiveerd ben.

Schuldenproblematiek

Terwijl ik zocht naar een geschikte opleiding die aansloot bij mijn werkervaring en interesse, kwam ik een functie bij het Schuldenlab tegen. Ik wist gelijk: dit is wat ik wil! Werken op het snijvlak van onderzoek en praktijk, met het doel om de vicieuze armoedecirkel te doorbreken. Een opleiding Schuldhulpverlening leek me een goed begin. Ik kwam bij Inholland Academy uit. De opleiding startte heel snel, en het gesprek met de coördinator van de opleiding gaf de doorslag. Zij noemde gelijk wat organisaties waar ik stage kon lopen. Opleiding vind ik belangrijk, maar ook dat ik mijn kennis direct kan toepassen in de praktijk.

Boeken verslonden

Leren vind ik zoveel leuker dan ik dacht. Ik heb de studieboeken verslonden en elke keer keek ik weer uit naar de colleges, opdrachten en discussies. De opleiding bracht me een aantal mooie eye-openers, bijvoorbeeld dat er grenzen zijn aan het oplossen van het schuldenprobleem. Via de opleiding had ik toegang tot de meest recente wetenschappelijke kennis over schuldenproblematiek. De docenten waren kritische deskundigen met veel praktijkervaring, wat ik erg motiverend vond.

Zelfreflectie

Ook leerzaam waren de communicatiesessies en momenten van zelfreflectie. Die vormden een goede spiegel om kritisch naar mezelf te kijken, en naar hoe ik bijvoorbeeld onder druk presteer. Leuk vond ik dat iedereen in de groep vanuit een andere achtergrond en met een eigen blik een bijdrage leverde aan de opleiding. De een had veel kennis van budgetbeheer, de ander veel ervaring in bewindvoering of preventie. Gelukkig is er nog steeds contact en zitten we in elkaars professionele netwerk.”Nathalie van Schagen
Beleidsadviseur Armoede & Schulden bij gemeente Uithoorn

deelnemer post-hbo Schuldhulpverlening

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven