Post-hbo Bedrijfskunde zorg en welzijn

Docent Kim van Dam

Kim van Dam is Management Consultant bij StratEdge Financiën en Bedrijfskunde. Ze woont in Heerhugowaard met Daan en haar pasgeboren dochter. Bij Inholland Academy is ze docent Financieel Management.

“Als je kunt meepraten over financiën, verrijkt dat je werk”

“Veel mensen vinden financiën maar ingewikkeld. Ze werken met rapportages en dashboards, maar weten niet goed wat die zeggen. Totdat ze de vertaalslag maken naar wat er gebeurt op de werkvloer. Dan worden cijfers leuker, gemakkelijker te interpreteren en heel waardevol. Wil je meer succes in je bedrijf, dan is financieel inzicht een belangrijke voorwaarde. Inzicht helpt om strategische beslissingen te onderbouwen en grip te krijgen op je bedrijfsvoering. Als je kunt meepraten over financiën, verrijkt dat echt jouw werk. Mijn advies: ga dit vak met een open en nieuwsgierige blik in!

Keep it simple

Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis over te dragen bij Inholland. De kennisuitwisseling tussen deelnemers onderling voegt nog eens veel toe aan de lessen. Hoe past een ander de theorie toe in de praktijk en wat kun je daarvan leren? Omdat deelnemers bij verschillende organisaties werkzaam zijn, zijn die gesprekken heel waardevol.

Persoonlijke ontwikkeling

Organisaties help ik graag om te verbeteren en succesvoller te worden, en ook in mijn eigen leven speelt ontwikkeling een belangrijke rol. Ik ben super nieuwsgierig en stel veel vragen. Eigenlijk verdiep ik me altijd wel in een bepaald boek, artikelen, een cursus of bepaalde personen. Niet alleen omdat het leerzaam is voor mezelf en waardevol voor deelnemers, maar ook omdat ik het gewoon heel erg leuk en interessant vind. Ik houd ervan om van en met elkaar te leren! Het boek The seven habits of highly effective people van Stephen Covey is trouwens echt een aanrader.”Kim van Dam

Management consultant en docent Financieel Management bij Inholland Academy
post-hbo opleiding Bedrijfskunde zorg en welzijn

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven