
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.
Werktuigbouwkunde is een veelzijdig én internationaal vak. Ook in het buitenland staan bedrijven te springen om handige vakmensen met een echt bètabrein. Waag de sprong over de grens voor een stage of afstudeeropdracht. Die ervaring is goed voor je cv en verrijkend voor jou als persoon. Hogeschool Inholland helpt je een mooie plek te vinden. Zo’n kans laat je toch niet liggen? Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland.
Bij de opleiding Werktuigbouwkunde is elk studiejaar verdeeld in 4 perioden van 10 weken. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van 40 uur. Die uren besteed je aan colleges en tentamens voorbereiden, opdrachten maken, en vergaderen met groepsleden over projecten. Per onderwijsperiode kan je 15 studiepunten halen (ook wel European Credits of EC's genoemd). Per jaar zijn dat 60 studiepunten. Onder ‘Bindend studieadvies’ lees je wat het behalen van (onvoldoende) studiepunten betekent voor het vervolg van je opleiding.
Aan het einde van het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kan doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits / EC's). Als je onvoldoende punten hebt gehaald, krijg je een negatief bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.