Ervaren of de opleiding écht bij je past?

Meld je aan voor Proefstuderen

Wil je zelf ontdekken of de opleiding van je interesse écht iets voor je is? Met (online) Proefstuderen ervaar je hoe het is om bij ons te studeren en krijg je een kijkje in de keuken van de opleiding. Zo kun jij je oriënteren op een (vervolg)studie en je studiekeuze maken.

Wat ga je precies doen?

Per opleiding is het programma verschillend. Je volgt bijvoorbeeld online of op locatie een college, gaat aan slag met een interessante casus, woont een workshop bij of loopt mee met één van onze studenten. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om al je vragen te stellen aan onze studenten en docenten. Na het Proefstuderen weet je beter of de opleiding van je keuze echt bij je past.

Vaste datum of maak een afspraak

Opleidingen kunnen ervoor kiezen om je op een vaste datum uit te nodigen, samen met andere studiekiezers, of je maakt hiervoor een afspraak. Dit doe je samen met de opleiding, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Bekijk alle opties

“Ik vond het heel fijn mensen te leren kennen van de opleiding, waardoor ik me al meteen een beetje thuis voelde.”


Janine Gouswaart, student Communicatie

Deeltijd- en masteropleidingen

Deeltijd- en masteropleidingen nodigen je graag uit voor een telefonisch gesprek om je vragen te beantwoorden en een studieadvies te geven. Laat je gegevens achter en de opleiding neemt contact met je op.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!