Voor ouders

laden

De keuze van een vervolgopleiding is voor uw kind een belangrijke stap. Wij vinden het belangrijk dat aankomende studenten een goede studiekeuze maken. Maken ze die keuze weloverwogen en goed gemotiveerd, dan geven ze veel minder vaak hun studie halverwege op. Als ouder heeft u bij de studiekeuze van uw zoon of dochter een belangrijke rol. Met de informatie op deze pagina's willen we u helpen met het keuzeproces.

Help uw kind

Weet uw kind al wat het wil studeren of heeft uw zoon of dochter nog totaal geen idee? U kunt helpen door het er met elkaar te bespreken. Afhankelijk van de fase waarin uw kind zich bevindt kunt u verschillende gesprekstechnieken hanteren. Wij geven u een paar tips.
Lees de tips

Inholland helpt u en uw kind

Om uw zoon of dochter op weg te helpen bieden wij verschillende hulpmiddelen aan. Om zo zijn of haar interesses en competenties helder te krijgen. Zo kan uw kind erachter komen welke studie bij hem past. Ook bent u natuurlijk welkom om samen met uw kind de sfeer te komen proeven tijdens een van onze Open Dagen/Avonden.
Bekijk de hulpmiddelen

Inschrijven en kosten

Wanneer uw kinderen gaan studeren brengt dat kosten met zich mee. Vanzelfsprekend dat u wilt weten hoeveel een opleiding kost en hoe de inschrijving verloopt.
Lees meer over inschrijven en kosten

Verhalen van onze afgestudeerden

Wilt u weten wat onze afgestudeerden aan hun opleiding hebben gehad en waar zij daarna terecht zijn gekomen?
Bekijk hun video's

Contact

Heeft u (aanvullende) vragen? In onze social FAQ staan de meest gestelde vragen en antwoorden op een rijtje. U kunt natuurlijk ook direct contact met een van onze medewerkers opnemen.
Neem contact op

Wilt u zich meer verdiepen?

Speciaal voor u hebben we de gids voor ouders ontwikkeld. Deze geeft een indruk van ons onderwijs en een handig overzicht van zaken die een rol spelen bij de juiste studiekeuze voor uw kind. 
Download de gids Studeren in het hbo