De keuze van een vervolgopleiding is een belangrijke stap voor uw kind.

Voor ouders

Wij vinden het belangrijk dat aankomende studenten een goede studiekeuze maken. Maken ze die keuze weloverwogen en goed gemotiveerd, dan geven ze veel minder vaak hun studie halverwege op. Als ouder of verzorger heeft u bij de studiekeuze van uw zoon of dochter een belangrijke rol. 

Bekijk de oudervoorlichting terug

Goed om te weten: dit is een opname van 10 april.

Studiekeuze in tijden van corona

Het maken van een studiekeuze is voor uw zoon of dochter best lastig in deze periode. Zij proeven op afstand de sfeer en maken zich misschien zorgen over hoe het straks allemaal gaat. We realiseren ons dat zij, en ook u als ouder, juist nu veel vragen hebben.

De veelgestelde vragen vindt u in onze FAQ. En we staan natuurlijk ook klaar om overige vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

We werken er hard aan om ook onze nieuwe studenten een warm welkom te geven met een goede start van hun opleiding!

Heeft u vragen?

Bekijk onze meestgestelde vragen. Misschien zit het antwoord ertussen.

Ga naar de FAQ

Hoe kan ik mijn kind helpen?

Een ruim aanbod aan hbo-opleidingen is prettig, maar kan ook keuzestress opleveren. In welke fase uw zoon of dochter ook zit, wij bieden verschillende mogelijkheden aan om te helpen bij zijn of haar studiekeuze.

Maak eerst thuis onze online Studiekeuzetest.  Als er daarna behoefte is aan advies, dan is hij of zij van harte welkom bij het Studiekeuze Adviescentrum.

Ook is het belangrijk dat de sfeer van de opleiding en locatie past bij uw kind. Bezoek daarom de Open Dag en/of kom een dagdeel Proefstuderen.

Ontdek onze studiekeuzehulp

Inschrijven

Wanneer uw kind een keuze heeft gemaakt kan er een inschrijvingsverzoek gedaan worden in Studielink. Hier is een DigiD voor nodig. Heeft uw zoon of dochter nog geen DigiD? Vraag het dan aan op de website van DigiD. De aanvraag duurt ongeveer een week, dus regel dit nu alvast. 

Meer informatie over de inschrijfprocedure

Studiekosten

Wanneer uw zoon of dochter nog geen diploma heeft behaald in het Hoger Onderwijs en een EU/EER-, Zwitserse of Surinaamse nationaliteit heeft, dan geldt het wettelijk tarief. Dit bedrag is vastgesteld door het ministerie. Voldoet uw kind niet aan de voorwaarden voor het wettelijk collegegeld, dan geldt het instellingscollegegeld. 

Alles over collegegeld en betalingswijzen

Vragen?

Stuur een mail

Meer weten?

Download de gids

Meer hulp nodig?

Vraag een gesprek aan

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!