De keuze voor een vervolgopleiding is een belangrijke stap voor je kind. 

Voor ouders 

Wij vinden het belangrijk dat onze toekomstige studenten een goede studiekeuze maken. Als ze deze keuze weloverwogen en goed gemotiveerd maken, dan is de kans dat ze halverwege stoppen met hun studie een stuk kleiner.  Als ouder of verzorger speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind.

Bekijk de oudervoorlichting terug

Goed om te weten: dit is een opname van 10 april 2021

Hoe kan ik mijn kind helpen? 

Een ruim aanbod aan hbo-opleidingen is prettig, maar kan ook voor keuzestress zorgen. In welke fase je kind ook zit, het kan op verschillende manieren hulp krijgen bij het maken van een studiekeuze. 

Laat je kind eerst onze online Studiekeuzetest maken. Als er daarna behoefte is aan advies, dan is het van harte welkom bij ons  Studiekeuze Adviescentrum. 

Uiteraard is het ook belangrijk dat je kind zich thuis voelt bij de opleiding en locatie. Bezoek samen de  Open Dag  en/of laat het een dagdeel Proefstuderen om dit te ondervinden.  

Je kind kan ook meer duidelijkheid krijgen in elke studiekeuzefase met onze handige tools. Laat het ons totaaloverzicht ontdekken en desnoods elke tool gebruiken. Daar zijn ze voor. 

Studentenwelzijn 

Het is voor ons net zo belangrijk als voor jou, dat je kind een fijne en succesvolle studietijd heeft. Om dit voor elkaar te krijgen kan je kind op alle mogelijke manieren ondersteuning op maat krijgen. Denk aan een decaan, een studentbuddy en een coach. Laat je kind hier vooral gebruik van maken. 

Kom hier alles te weten over studentenwelzijn en ondersteuning

Ontdek onze studiekeuzehulp

Wat kost studeren? 

Je kind gaat studeren. Een leuke en spannende tijd. En een investering in je kinds toekomst. Alleen, het leven is al zo duur. Welke uitgaven kun je als ouders precies verwachten? Naast collegegeld heeft je kind studieboeken nodig en als het op kamers gaat, komen hier nog huur, huishoudelijke kosten en verzekeringen bij. Je bent als ouders wettelijk verplicht om hier financieel aan bij te dragen. Hoeveel? Dat mag je zelf bepalen. 

Gelukkig zijn er ook inkomsten. De overheid draagt haar steentje bij in de vorm van studiefinanciering en een OV-chipkaart.  Wellicht komt je kind nog in aanmerking voor een aanvullende beurs, huur- of zorgtoeslag. Heeft je kind een bijbaantje? Dat scheelt ook. Let wel op dat het niet te veel verdient anders vervalt het recht op studiefinanciering. Met deze handige rekentool krijg inzicht in alle mogelijke uitgaven en inkomsten. 

Leer hier alles over collegegeld en betalingswijzen 

Inschrijven 

Wanneer je kind een keuze heeft gemaakt kan het zich inschrijven via  Studielink. Hier is een DigiD voor nodig. Heeft je zoon of dochter nog geen DigiD? Vraag het dan aan op de website van DigiD. De aanvraag duurt ongeveer een week, dus regel dit nu alvast.  

Vind hier meer informatie over de inschrijfprocedure 

Vragen?

Stuur een mail

Meer weten?

Download de gids

Meer hulp nodig?

Vraag een gesprek aan

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228