Wil je in het buitenland (af)studeren of stagelopen?

International Office

Hogeschool Inholland biedt tal van mogelijkheden om een internationale dimensie aan je studie te geven. Je kunt bijvoorbeeld studeren aan een van onze partnerinstellingen in het buitenland of kiezen voor een internationale stage of afstudeeropdracht.

Het International Office faciliteert internationalisering voor alle studenten en medewerkers. Hier krijg je specifieke informatie over studiemogelijkheden in het buitenland. Vragen over beurzen die via Inholland lopen kunnen hier ook gesteld worden. Voor stagemogelijkheden in het buitenland kun je terecht bij de stage coördinator van jouw opleiding.

Waarvoor kun je bij het International Office terecht?

Studiemogelijkheden aan één van onze partnerinstellingen in het buitenland

In het derde of vierde jaar van je opleiding kan je voor een semester (of langer) naar het buitenland voor een studie-uitwisseling. Het International Office draagt bij aan een goede voorbereiding op je buitenlandse avontuur. Vragen over de procedure, deadlines, partnerinstellingen, vind je op Iris. Ook kan het International Office je in contact brengen met studenten die al naar het buitenland zijn geweest.

Registratie stage buitenland

Bereid je voor op een internationale carrière en doe je stage of afstudeeropdracht in het buitenland. Of ga mee op studiereis! Zo verbeter je je talenkennis, bouw je een internationaal netwerk op en doe je internationale werkervaring op. Er zijn verschillende manieren om je stageplaats te vinden. Dit kan bijvoorbeeld via een bemiddelingsbureau, je eigen netwerk en je opleiding. Wanneer je een stageplek hebt gevonden, moet je je registeren bij het International Office. Heb je vragen, neem dan contact op met de coördinator internationale stage van jouw opleiding of met één van de International Officers.

Beursprogramma's

Een verblijf in het buitenland kost extra geld. Voor zowel studie als stage zijn er een verschillende beursprogramma's opgezet die je kunnen helpen je verblijf in het buitenland financieel mogelijk te maken. Voor studie en stage binnen Europa is het mogelijk een Erasmus+ beurs aan te vragen. Kom je hier niet voor in aanmerking, kijk dan of het Mobiliteitsfonds van Inholland (IMF) je financiële ondersteuning kan geven.

Heb je vragen of heb je advies nodig?

We helpen je graag verder!

Telefoon
+31 (0) 88 466 31 19