Delft,
06
juli
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Afsluiting en certificaatuitreiking Havobetaprogramma

Aansluitingsbijeenkomst wiskunde en betacoördinatorenoverleg

RoyBorghoutsFotografie-220623-TUD&inhollandsessie-111

Twee weken geleden vond de succesvolle afsluiting van het Havo Bèta programma plaats bij Inholland Delft, waarbij ongeveer 50 talentvolle Havo 4 leerlingen met een N-profiel hun certificaat in ontvangst mochten nemen. Gedurende vier middagen kregen ze de unieke kans om een kijkje te nemen bij diverse gerenommeerde hbo-instellingen, waaronder Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam.

Bij Inholland Delft werden de leerlingen niet alleen verwelkomd voor de afsluiting, maar er vond ook een specialeaansluitingsbijeenkomst voor wiskunde plaats met zo'n 30 wiskunde docenten uit de regio. Deze sessie bood een platform voor kennisuitwisseling en samenwerking tussen de docenten. Het doel was om de overgang van het voortgezet onderwijs naar het hbo soepeler te laten verlopen. Dit erkende ook Silke Scharenborg (relatiebeheerder voortgezet onderwijs & mbo): "Het is een goede manier om leerlingen te inspireren om iets met techniek te gaan doen. Bovendien, doordat ze al meerdere keren op een hogeschool zijn geweest, wordt die stap ook meteen kleiner. Het is dus een win-winsituatie."

Tijdens de afsluiting van het Havo Bèta programma bij Inholland Delft vonden niet alleen de inspirerende aansluitingsbijeenkomst met de wiskunde docenten plaats, maar er was ook nog een betacoördinatorenoverleg in de avond. Dit overleg brengt verschillende docenten samen die beta-vakken geven, met als doel de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het hbo verder te bevorderen.