Amsterdam/Diemen,
23
december
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Bas van Spréw nieuwe domeindirecteur Creative Business en vestigingsdirecteur Amsterdam/Diemen

Bas van Spréw nieuwe domeindirecteur Creative Business en vestigingsdirecteur Amsterdam/Diemen

Bas van Spréw is de nieuwe directeur van het Domein Creative Business (CRB) en de vestiging Amsterdam/Diemen van Hogeschool Inholland. Hiermee volgt hij Marij Urlings op. Bas start per 1 februari 2022. “Met Bas halen we een kenner van de Amsterdamse regio binnen die tevens in verschillende rollen met onderwijs bezig is geweest," aldus collegevoorzitter Bart Combee over de komst van Bas.

Bas studeerde aan de Lerarenopleiding Geschiedenis en daarna Landschapskundig Management en Historische Geografie. Hij is zijn carrière begonnen bij Fontys Hogeschool en de laatste jaren heeft hij verschillende directierollen bij de gemeente Amsterdam vervuld en werkte hij als interim-directeur bij onder andere de gemeente Gouda en het Texels Museum. Op dit moment is Bas werkzaam als voorzitter van de Eindhovense Cultuurraad. Daarnaast vervult hij een aantal raad van toezicht- en bestuursfuncties bij culturele en educatieve instellingen.

“Met zijn kennis en ervaring binnen Amsterdam en de regio verwachten we dat Bas een uitstekende rol kan vervullen in het verder uitbreiden van het netwerk van onze hogeschool in de stad,” zegt Bart Combee. “Hij is een echte teamspeler en zoekt naar verbinding en samenwerking zowel binnen als buiten de hogeschool. In de gesprekken bleek dat hij een hart voor het onderwijs heeft. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het domein en de vestiging nog steviger gaat positioneren.”

‘Ik voel mij thuis in het onderwijs, de creatieve industrie en in Amsterdam’

“Als voorzitter van de Eindhovense Cultuurraad zie ik steeds weer hoe essentieel de verbinding is tussen de creatieve industrie, cultuur, design en samenleving,” laat Bas weten. “Op basis van mijn ervaring weet ik dat ik mij uitstekend thuis voel in het hoger onderwijs en ook dat hogescholen midden in de samenleving staan. Die samenleving is meer dan ooit dynamisch en snel veranderend.”

“Ik heb er zin in straks vanuit mijn onderwijsrol aan het werk te gaan,” vervolgt Bas. “Niet alleen in Amsterdam, maar ook op de andere plekken waar Creative Business een rol speelt en de hogeschool in bredere zin. De sfeer tijdens de sollicitatiegesprekken was erg goed en heeft mij ervan overtuigd volmonding ‘ja’ te zeggen op deze functie. Ik kijk er enorm naar uit de hogeschool te leren kennen. Laat het maar snel 1 februari zijn.”

Tot de komst van Bas op 1 februari 2022 blijft Marij Urlings actief als directeur CRB en van Inholland Amsterdam/Diemen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.