17
januari
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

Bedrijfsmaatschappelijk Werk voor jouw vitaliteit en inzetbaarheid

Medewerkers 1

Psychisch verzuim is de hoofdoorzaak van uitval van medewerkers in het onderwijs. Ook bij Inholland blijkt dit zo te zijn. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals problemen in de werk-privébalans, rouwverwerking, arbeidsspanningen en conflicten. Om dit vroeg en beter te signaleren en op tijd actie te ondernemen, hebben we een speciale dienst beschikbaar met bedrijfsmaatschappelijk werkers. Je kunt contact opnemen met onze BMW'ers als je ondersteuning nodig hebt bij het behouden van jouw vitaliteit en inzetbaarheid.

Wat doet een bedrijfsmaatschappelijk werker (BMW)? 
Een BMW'er is een professional die uitblinkt in preventie. In korte en effectieve sessies kan hij of zij samen met jou de kern van het probleem achterhalen. Daarnaast wordt er gekeken naar jouw 'coping-stijl,' oftewel hoe jij omgaat met stressvolle situaties en tegenslagen. De medewerker begeleidt je vervolgens met een oplossingsgerichte aanpak. Ook is het mogelijk om doorverwezen te worden naar de BMW'er door de bedrijfsarts of praktijkondersteuner-bedrijfsarts. 

Samenwerking en vertrouwelijkheid 
De bedrijfsmaatschappelijk werker werkt indien nodig samen met de bedrijfsarts, de HRM-adviseur en/of de leidinggevende om samen met de betreffende collega tot een optimale oplossing te komen. Je kunt echter ook zelf rechtstreeks contact opnemen zonder tussenkomst van de leidinggevende. Deze toegankelijkheid maakt het mogelijk om preventieve consulten te ontvangen en zaken discreet te bespreken. Wat er besproken wordt, blijft uiteraard vertrouwelijk en wordt niet zonder overleg met derden gedeeld. BMW'ers houden zich aan de beroepscode voor maatschappelijk werkers.

Hoe kun je deelnemen? 
Voor alle collega's binnen Inholland is er de mogelijkheid om gebruik te maken van bedrijfsmaatschappelijk werk. Wij hebben specifieke uren gereserveerd om ervoor te zorgen dat collega's snel toegang hebben tot ondersteuning en advies. Indien nodig, kunnen collega's direct contact opnemen met Lenneke Koene, onze bedrijfsmaatschappelijk werker, via e-mail op l.koene@gimd.nl of telefonisch via 06 434 26 974 / 088 800 85 00. Zij staat klaar om te helpen. 

Samen werken we aan jouw welzijn en vitaliteit.  

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met de verzuimadviseurs verzuim@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.