27
februari
2024
|
10:10
Europe/Amsterdam

‘Brainwriting’ voor werving & instroom

Samen Vooruit Lunches januari en februari

Samen Vooruit Lunch Diemen 1 februari

De Samen Vooruit Lunches van januari en februari zitten er weer op! Dit keer stond de werving en instroom van nieuwe studenten centraal. Graag delen we de waardevolle input met je. Dank aan iedereen die heeft meegedaan! 

Met hoofd én hart kiezen voor Inholland 
De lunches waren dit keer op initiatief van de Learning Community Werving & Instroom, ontstaan vanuit de strategische cirkel Werving & Instroom. Met als centrale vraag: hoe zorgen we ervoor dat studiekiezers op een inspirerende en aantrekkelijke manier kennismaken met Inholland. Dit alles ‘persoonlijk en dichtbij’, zodat studiezoekers met hoofd én hart kiezen voor Inholland. 

Brainwriting 
Collega’s en studenten deden mee, én dit keer ook decanen van toeleverende scholen, om ook hun visie op werving en instroom mee te nemen. Op de locaties gingen ze met elkaar aan de slag met behulp van de ‘brainwriting-methode’, een brainstormtechniek om de creativiteit aan te wakkeren. En met succes! Uit de tientallen ideeën zijn de volgende vijf gekozen om mee te nemen naar de Innovatiebooster Werving & Instroom (zie informatie onderaan), waar ze uitgewerkt worden tot prototypes. 

Samen Vooruit Lunch Alkmaar 8 februari - Fotograaf Guus Schoonewille (15)
 1. Gamification 
  Studiezoekers doen mee aan een game om tot een keuze voor een opleiding te komen. De game heeft een hoog interactief en gepersonaliseerd karakter (pacman-idee). 
 2. Inholland-festival 
  Studiekiezers kunnen meedoen aan een festival van onze hogeschool, in een groene omgeving. Met leuke spellen, activiteiten en muziek. En bijvoorbeeld met een mascotte in een magenta-outfit, een VR-game, escaperoom, et cetera. 
 3. AI-buddy 
  We ontwikkelen de AI-buddy voor studiekiezers. Vanaf het begin van je studie blijft de AI-buddy bij je, om je te ondersteunen bij tal van onderwerpen. Je kunt de buddy customizen, en ook van jezelf een avatar maken in een eigen omgeving. 
 4. Bril op, bril af (VR) 
  Studiekiezers ontvangen een VR-bril en ‘doen’ met de bril op opdrachten bij opleidingen en hebben ontmoetingen met medestudenten. Zet de bril af, en het ijs is gebroken. 
 5. Social media challenge 
  Kan Inholland een social media challenge inzetten om online zichtbaar te zijn? Inholland breekt een wereldrecord en gaat viral.
Jade Wit, één van de studenten die meedeed aan de Samen Vooruit Lunches

Ik vond het een leerzame manier om samen tot iets nieuws te komen. Door samen te brainstormen en vervolgens het blad door te geven kom je tot nieuwe inzichten, wat het dus juist interessant maakt. Al met al kom je samen verder.

Jade Wit, één van de studenten die meedeed aan de Samen Vooruit Lunches

Meld je aan voor de Innovatiebooster Werving & Instroom 
Deze, en andere ideeën nemen we mee naar de Innovatiebooster Werving en Instroom op donderdag 29 februari, om ze daar uit te werken naar gevalideerde concepten! 

Meld je aan voor de Innovatiebooster! 

De Innovatiebooster vindt plaats in hotel The Social Hub in Amsterdam, op donderdag 29 februari. Meer weten? Stuur een mailtje naar Manon Spronk

Samen Vooruit Lunch Alkmaar 8 februari - Fotograaf Guus Schoonewille (36)

De Innovatiebooster is een initiatief van de Learning Community Werving & Instroom, ontstaan vanuit de strategische cirkel Werving & Instroom. Dit is dé plek waar innovatieve ideeën worden verzameld, uitgewerkt en getest. Met als doel de werving en instroom van studenten te verhogen. 

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.