Haarlem,
28
augustus
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Carla van der Weerdt-Norder nieuw lid Raad van Toezicht

Carla van der Weerdt

Carla van der Weerdt-Norder is toegetreden als lid tot de Raad van Toezicht (RvT) van Hogeschool Inholland.

Van der Weerdt-Norder is bedrijfskundige en registeraccountant. Ze is ervaren als toezichthouder in het hoger beroepsonderwijs en vervult toezichthoudende functies bij Triodos Bank, Binck Bank en DSW Zorgverzekeraar. Daarnaast is ze sinds 2008 partner bij een organisatieadviesbureau gericht op riskmanagement, financieel management en operational excellence. Ze begon haar carrière bij IBM Nederland en stapte daarna over naar ABN Amro bank waar ze ruim vijftien jaar verschillende financiële en riskmanagementfuncties vervulde.

“Wij zijn zeer verheugd met de komst van Carla”, zegt collegevoorzitter Jet de Ranitz in een reactie. “Zij heeft veel ervaring opgedaan met het hoger onderwijs in haar eerdere rol als toezichthouder bij collega Saxion. Zij koppelt deze ervaring aan grote kennis van de zakelijke kant van ons bestaan en is daarmee voor ons als College van Bestuur een deskundige sparringpartner.”

De RvT houdt toezicht op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken in de Stichting Hoger Onderwijs Nederland en de met haar verbonden instellingen. De RvT bestaat verder uit voorzitter Henk Breukink, Margo Andriessen en Kees Rutten. Voor een positie staat er nog een vacature open.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.