Den Haag,
04
november
2020
|
11:13
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen onderwijs vooralsnog ongewijzigd

shutterstock_1676599948

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren wordt de situatie voor onze onderwijsactiviteiten gelukkig niet nog strenger en blijven de maatregelen die nu gelden onveranderd. Al kan het wel zijn dat er regionaal nog extra maatregelen worden genomen. Achter de schermen kijken we al wat dit voor ons kan betekenen.

Kom alleen naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten
Dus thuiswerken en – studeren blijft de norm, tenzij het echt niet anders kan. Het onderwijs gaat door zoals gepland. Kom alleen naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten. De reis die je hiervoor moet maken valt onder noodzakelijk reizen en is daarmee toegestaan. 

De volgende richtlijnen blijven gelden:
Help elkaar deze richtlijnen in acht te nemen en spreek elkaar daarop aan.

  • Werk en studeer thuis.
  • Toch op locatie? Volg in de gebouwen de aanwijzingen op om veilig en gezond te bewegen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Blijf met klachten altijd thuis.
  • In het geval van een besmetting, meld dit bij je opleiding of bij je leidinggevende.
  • Het dragen van een mondkapje buiten de les is verplicht, en in specifieke situaties ook in leslokalen.

We doen er alles aan om een prettige en veilige omgeving met elkaar te creëren en het onderwijs en ondersteuning zo professioneel mogelijk vorm te geven. Hiervoor gebruiken we onder andere de resultaten van de Thuiswerkmonitor waarmee we jullie hebben gevraagd: wat gaat goed en wat kan beter? Ook het welzijn van studenten heeft onze aandacht. Zo kwam het team van onze lector Studiesucces Rutger Kappe met tips om studenten te helpen toch zo fijn en efficiënt mogelijk thuis te studeren.

De situatie gaat helaas nog lang duren. Hoe moeilijk dat misschien ook is, laten we er met zijn allen voor zorgen dat we met elkaar prettig en veilig blijven werken. Zoek elkaar online op en blijf met elkaar in contact, met collega’s én studenten.

Uiteraard informeren we ook de studenten. Ga voor meer informatie naar Weten & Regelen op Iris.