Haarlem,
03
juni
2019
|
06:01
Europe/Amsterdam

De beweeglijkheid van medewerkers als sleutel tot succes

Gratis loopbaan- en ontwikkeladvies voor 45-plussers

45-plusregeling

Langer doorwerken, vitaliteit en een leven lang leren zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden voor hogescholen. Hoe kunnen hogescholen ervoor zorgen dat medewerkers in elke leeftijdsfase met plezier én met het gewenste resultaat aan het werk zijn. Permanente ontwikkeling en regelmatig wisselen van functie en/of taken zijn een vereiste om waardevol te blijven op én voor de arbeidsmarkt. Het gaat erom dat individuele medewerkers, teams en de organisatie kunnen meebewegen met externe en interne ontwikkelingen.

Om dit vraagstuk te ondersteunen stelt het ministerie van SZW een subsidie beschikbaar voor een gratis loopbaan- en ontwikkeladvies. Doel is medewerkers te stimuleren om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen.

Ben jij 45+?

Een gedegen loopbaan en ontwikkeladvies
Dankzij de subsidie is het mogelijk een loopbaantraject te doorlopen. Het betreft een combinatie van een traject bij een professionele loopbaancoach ondersteund door een online-training. Op basis hiervan krijg je een gedegen profiel en een ontwikkeladvies voor je loopbaan. Dit geeft je richting en houvast voor de komende jaren.

Voor de uitvoering van dit traject hebben wij de samenwerking gezocht met Xynthesis.

Het loopbaan- en ontwikkeladvies is gebaseerd op:

  • Je persoonlijkheidskenmerken en je rol binnen organisaties.
  • Je belangrijkste gedragsvoorkeuren.
  • Je werkplezier.
  • Je behoeftes, waarden, interesses en drijfveren.
  • De competenties, capaciteiten, kennis en werkervaring waar je mee verder wilt.
  • Passende beroepen en functies.
  • Wat je in de toekomst zou willen bereiken.

Voorwaarden voor deelname
Ben je ouder dan 45 en werk je minimaal 12 uur per week dan kom je in aanmerking voor de subsidie. Hier hoef je niets voor te doen, Xynthesis regelt alle zaken met het ministerie. Er vindt geen terugkoppeling naar Inholland plaats.

In overleg met je leidinggevende kun je voor dit traject professionaliseringsuren of DI-uren (duurzame inzetbaarheid) inzetten.

Contact en aanmelden
Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met Xynthesis (088 004 1 717). De adviseurs van Xynthesis voorzien je graag vrijblijvend van advies en bepalen samen met jou de begeleiding en de coach die het beste bij jou en je coachvraag passen.

Ga voor meer informatie naar de website. Daar vind je ook extra informatie over het ‘ontwikkelpakket’. 

Vragen?
Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wil je verder praten over je mogelijkheden binnen of buiten de organisatie, ook als je geen 45+ bent? Neem dan contact op met het Mobiliteit Centrum Inholland via mobiliteitscentrum@inholland.nl of bel met:

  • Ronald Paalvast (T: 06 4663 6179)
  • Marja van der Gulik (T: 06 1046 0839)