09
januari
2024
|
09:34
Europe/Amsterdam

Doe mee met de verkiezingen voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad

‘Als studentlid heb ik enorm veel geleerd in de HMR’

Recargie Perez

Recargie Perez is student Business Studies in Rotterdam. Zijn opleiding aan Hogeschool Inholland combineert hij al drie jaar met zijn werk als studentlid voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad. Waarom hij zich ooit verkiesbaar stelde? “Ik wilde een uitdaging, maar niet eentje waarbij je meer moet gaan studeren. Iets anders, waardoor ik mezelf meer kon gaan ontwikkelen en mezelf beter leren kennen.”

Op wat ben je het meest trots dat je als HMR-lid hebt bereikt?
“Ik ben het meest trots op het feit dat we tijdens de corona de belangen van de student goed hebben aangekaart. De coronaperiode was een enorm hectische periode en ik heb samen met mijn studentleden de belangen van de studenten verdedigd. Denk hieraan de toetsing en de toegankelijkheid op school en het studentenwelzijn tijdens en na die periode.”

Wat heb je er persoonlijk van geleerd?
“Ik heb persoonlijk veel geleerd in de HMR. Vooral omdat ik voorzitter ben van een commissie. Dit heeft mij geleerd om de verschillende kanten van een onderwerp te begrijpen. En daarbij discussiëren, stukken goed lezen. Ik heb mezelf vooral beter leren kennen, ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.”

Hoe is het om in de HMR met medestudenten, medewerkers van Inholland en het College van Bestuur (CvB) te discussiëren? Ik kan me voorstellen dat dat best spannend kan zijn.
“Je gaat inderdaad communiceren met medewerkers uit de organisatie waarmee je normaal niet zo snel in contact komt. Dit klinkt misschien best spannend maar dat is het helemaal niet, het is juist een aanvulling omdat je een onderwerp dat je beide herkent vanuit twee verschillende gezichtspunten kunt bespreken. Het college van bestuur bestaat ook gewoon uit ‘mensen’ die graag de mening van de HMR willen horen. Het discussiëren met het CvB kan misschien in het begin spannend lijken maar gaandeweg ontwikkel je daar snel in. Je krijgt daar trainingen in en uiteindelijk zit iedereen daar voor één doel, een betere hogeschool.”

Krijg je een vergoeding voor al het werk dat je als student voor de HMR doet?
“Je krijgt inderdaad een vergoeding voor het werk als lid van de HMR. Je vergadert gemiddeld twee keer per maand op de vrijdag. Hiervoor krijg je ongeveer 200 euro per maand. Dit is best netjes, voor twee dagen werk. Ook krijg je reisuren en eventuele reiskosten vergoed. Dus laat je zeker niet tegenhouden door de afstand, want het is de moeite zeker waard!”

Als HMR vertegenwoordig je alle studenten en collega’s van Inholland; hoe zorg je in de HMR dat jullie weten wat er speelt?
“Je komt in een raad met 20 leden met verschillende achtergronden. Iedereen hoort en ziet wat, op die manier vang je veel op.”

Waarom zou iedere student zich kandidaat moeten stellen voor de HMR?
“Omdat iedere student anders is. Ik heb de afgelopen drie jaar studenten vertegenwoordigd vanuit mijn visie. Het is heel erg goed als er nu weer een ander geluid komt met een andere visie. Bovendien help je jezelf met een enorme persoonlijke ontwikkeling. Je leert begrijpen hoe besluiten gemaakt worden en hoe je het kunt beïnvloeden. Nuttig, zelfs als je niets met beleid wilt doen.”

Welke oproep zou je studenten willen geven?
“Geef je op en maak campagne! Met minimaal 30 stemmen maak je een mooie kans om in HMR te komen. Investeer in jezelf en ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.”

Stel je kandidaat!
Als dit je aanspreekt, stel je dan uiterlijk vrijdag 19 januari 2024, 17.00 uur verkiesbaar.

Ja, ik wil me kandidaat stellen.

Er vinden ook tussentijdse verkiezingen plaats voor enkele deelraden. Medewerkers en studenten van de betreffende deelraden ontvangen hierover op 8 januari 2024 meer informatie via de mail.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op HMR-SharePoint. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Petra Ivangh, ambtelijk secretaris van de HMR: 088 466 4 332 of secretariaat.hmr@inholland.nl.