18
maart
2021
|
11:32
Europe/Amsterdam

Een impressie van een geslaagde Vitaliteitsmiddag!

vitaalthuis2

Vitaal thuis blijven werken, hoe doe je dat? Dat was de vraag die dinsdag centraal stond tijdens de Vitaliteitsmiddag. Collega’s deden massaal mee aan de workshops, masterclass en de interactieve kennisquiz over digitale fitheid. Een impressie van een geslaagde middag!

De 16e maart werkten we alweer een jaar thuis met elkaar. Nadat we in no time van fysiek naar online onderwijs moesten, vergaderen we in Teams, brainstormen we op digitale whiteboards en hebben we onze digitale skills verbeterd. Maar het thuiswerken heeft ook impact op hoeveel we bewegen, dat we soms moeite hebben om ons te motiveren. De Vitaliteitsmiddag voorzag ons van nieuwe inspiratie!

Kick-off energizer
Collega’s Rudy Nicola en Saskia van Hartopener (docent stoelyoga) verzorgden de spetterende ‘kick-off energizer’ (terugkijken kan hieronder!). Een collega: “Heerlijk om de hal in Haarlem weer te zien Rudy en Saskia waren inspirerend: lekkere dansmuziek! Vond het heel grappig dat er af en toe een student langsliep.”

Interactieve kennisquiz: boost je digitale fitheid!
Jadwiga Soroka en Sven van den Booren verzorgden een interactieve quiz om de digitale fitheid te boosten. “Ben jij digitaal vaardig genoeg om deze tools goed in te zetten? Of zijn de tools jou nog steeds de baas?” Collega’s waren nieuwsgierig naar de leerzame antwoorden. “Superleuk en informatief!”, aldus een collega.

 De winnaars!

  1. Janelle Ramcharan 300 (86%)
  2. Irene de Jong 275 (79%)
  3. Richard Schouten 270 (77%)

(Er waren maximaal 350 punten te behalen)

Office-tips uit de workshops

Workshop Eet Meer
Gezond eten, wat is dat en hoe doe je dat? Dat was de centrale vraag in de workshop Eet Meer. Een eigen ritme met tijdstippen doen wonderen. Collega’s kregen uitleg over de biologische klok en wat voor weerslag dit heeft op voeding. En ook: wat is een goed ontbijt? Prikkel vooral je darmen en zorg voor voldoende eiwitten. Verder luidt het advies om drie goede maaltijden per dag te eten. Tal van mooie en direct toepasbare inzichten. “Zelf ga ik de tip (meer) eiwit (en ook groente) te nemen bij het ontbijt ter harte nemen”, aldus een collega.

Timemanagement – Digitaal Fit
In de workshop over timemanagement gingen collega’s direct aan de slag met een zogenoemde ‘braindump’ en kregen ze uitleg over tools om makkelijker en efficiënter te werken. En bovendien een methode om je agenda, to-do, prioriteiten en notities in te zetten op dagelijkse basis zodat je agenda niet dichtslibt. “Was helder! Bedankt voor de info en tips!”

Big5 - thuiswerken krijgt een boost
In een webinar vol beweging zijn collega’s meegenomen op jacht naar de ‘Big Five’ van het dynamisch thuiswerken. Een leuke en volle workshop met gemotiveerde collega’s en goede ideeën! De kracht zat hem in het uitwisselen met elkaar (en plezier hebben!), weer anders naar je eigen werkplek en omgeving kijken en je persoonlijke drijfveren benoemen. “Was erg interessant, ik heb een sta-werkplek ontdekt in mijn huisje!!”

Masterclass: Hoe blijf je (thuis) gelukkig aan het werk? 
Erwin Klappe, arbeids- en organisatiepsycholoog en redacteur en coauteur van het Handboek Werkgeluk, sloot de middag af met zijn masterclass: Hoe blijf je (thuis) gelukkig aan het werk? Tijdens deze masterclass behandelde hij drie kernvragen met ons waaraan hij een successleutel verbond: 

  • Hoe gelukkig of ongelukkig ben jij op dit moment in je werk? Inzicht biedt uitzicht.
    Collega’s gingen aan de slag met Met de ‘Gelukkig Werken Piramide’ om concreet inzicht te krijgen in ‘werkgeluk’. 
  • Hoe verander je van een Calimero in een Calihero?
    Collega’s kregen inzichten om ‘het gevoel van invloed op hun werksituatie te vergroten’.
  • Hoe versterk je het teamwerkgeluk?
    Collega’s kregen informatie over de drie 'Fundamenten van Floreren'. Als competentie/groei, verbondenheid en autonomie goed in balans zijn, zullen teams opbloeien, zo vertelde Erwin Klappe.

“Wat een leuke, positieve masterclass. Mooie inzichten om weer over na te denken,” liet een van de deelnemers weten. En een andere collega: “Dank Erwin. Leuk in deze tijd, die positieve energie!”

­­­Een samenvatting van deze masterclass ontvangen? Stuur via LinkedIn een bericht naar Erwin Klappe met het woord 3 in de titel en je ontvangt deze.