Amsterdam,
14
mei
2020
|
09:16
Europe/Amsterdam

‘Ervaringsdeskundigen’ gevraagd voor onderzoek en tv-documentaire stagediscriminatie

In verband met een onderzoek naar en te maken documentaire over stagediscriminatie in het hbo zijn lectoren Machteld de Jong (Diversiteitsvraagstukken) en Joke Hermes (Media, Cultuur en Burgerschap) op zoek naar collega’s en studenten die hun ervaringen willen delen op dit gebied. Geïnteresseerden* kunnen zich melden via machteld.dejong@inholland.nl

Met financiering van Instituut Gak doen de onderzoekslijnen van Machteld de Jong en Joke Hermes sinds 1 mei onderzoek naar het genoemde thema. Dit in samenwerking met Sky High TV. Er is voor het fenomeen stagediscriminatie gekozen omdat nog altijd blijkt dat niet alle jongeren evenveel kans hebben op het krijgen van een stageplek. De verwachting is dat dit de komende maanden, als gevolg van de coronacrisis, nog sterker zichtbaar zal worden.

Aan de hand van ervaringen van studenten, docenten en werkgevers zal niet alleen een onderzoeksrapport worden geschreven, maar komen er ook een e-learning tool en een website. Bovendien wordt er in samenwerking met Sky High TV een documentaire gemaakt over jongeren die op zoek zijn naar een stageplaats, werkgevers en HRM’ers. 

Wil jij je ervaringen delen?
Collega’s of studenten die hun ervaringen willen delen, kunnen contact opnemen met Machteld de Jong, lector Diversiteitvraagstukken Inholland via machteld.dejong@inholland.nl.

*)Deelname aan de documentaire is uiteraard niet verplicht. Daarvoor wordt expliciet om je toestemming gevraagd.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.