Delft,
08
april
2021
|
10:06
Europe/Amsterdam

Fabian van der Horst nieuwe domeindirecteur AFL en vestigingsdirecteur Delft

Fabian van der Horst nieuwe domeindirecteur AFL en vestigingsdirecteur Delft

Fabian van der Horst is de nieuwe directeur van het Domein Agri, Food & Life Sciences (AFL) en de vestiging Inholland Delft. Hiermee volgt hij Dirk van der Bijl op. Fabian start per 1 juni. “Met Fabian halen we een ervaren directeur binnen die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van innovatie in het groene domein, het bij elkaar brengen van partijen en het creëren van samenwerking,” laat collegevoorzitter Bart Combee weten.

Fabian studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en deed vervolgens een aantal business-schools in het buitenland. Hij heeft jarenlange werkervaring bij de Rabobank, waarvan de laatste jaren als directeur-bestuurder voor de regio Delft met de portefeuilles bedrijven, food, agri en innovatie. Naast zijn functie als directeur-bestuurder bij de Rabobank vervulde hij veel maatschappelijke rollen, met name in de regio Zuid-Holland.

‘Een energieke, mensgerichte verbinder’
“Door deze achtergrond kent Fabian het samenspel tussen bedrijven, overheden, kennispartners en maatschappelijke organisaties als geen ander en brengt hij een groot netwerk in het AFL-domein met zich mee,” aldus Bart Combee. “Fabian is een energieke, mensgerichte leidinggevende, die binnen- en buitenwereld aan elkaar kan verbinden. Met zijn ervaring en persoonlijkheid kan hij ons helpen om het Domein AFL nog beter in de buitenwereld te positioneren en relevante partnerschappen aan te gaan. Hij brengt ondernemerschap mee en ik verwacht dat hij ook de synergie binnen het domein en tussen de domeinen kan helpen versterken.”

“Ik kijk er naar uit om met de kennis vanuit mijn huidige rol aan de slag te gaan bij Inholland,” laat Fabian weten. “De uitdagende werkomgeving gericht op samenwerking en vernieuwing, zowel binnen als buiten de hogeschool spreken mij erg aan. Een mooi werkterrein waar ik in samenwerking met de collega’s een maatschappelijke bijdrage kan leveren om positieve impact te maken op de ontwikkeling van de studenten. Want voor hen doen we het natuurlijk!”

Ook nu al is Fabian dagelijks in contact met het werkveld. “Ik ontmoet veel inspirerende ondernemers in de agri- en foodsector en ben betrokken bij onder meer Greenport, LTO, Wageningen University & Research en ik heb al regelmatig samengewerkt met de Technische Universiteit Delft. Ik zie het als een persoonlijke missie om een zinvolle bijdrage te leveren aan de grote opgave van het wereldvoedselvraagstuk. Het actiever verbinden van onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven biedt daarbij, mijns inziens, grote kansen om oplossingen te bieden voor de snel veranderende samenleving. Het beroepsonderwijs als innovatiemotor voor ondernemend Nederland, daar geloof ik in en wil ik met veel plezier aan meewerken!”

Tot de komst van Fabian van der Horst op 1 juni 2021 blijft Tom de Witt Hamer actief als directeur ad interim van AFL en van Inholland Delft.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.