Den Haag,
02
juli
2018
|
15:55
Europe/Amsterdam

Film Lisa krijgt nominatie voor Beste Kinderrechtenverhaal

De film 'De cirkel doorbreken' van de Haagse Pabo-studente Lisa van de Sman heeft afgelopen vrijdag tijdens de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival een nominatie ontvangen voor Beste Kinderrechtenverhaal. De film laat het verhaal zien van kindermishandeling dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De prijs ging uiteindelijk naar de film 'Meer slaven is meer geld' van De Paperclip uit Heerhugowaard. 

Tijdens een spannende finale in Pathé Tuschinski dongen elf films met als thema een van de kinderrechten mee naar een van de vier felbegeerde prijzen: Beste film, Beste Kinderrechtenverhaal, Beste acteerprestatie en de Publieksprijs. Bart Boonstra van Nickelodeon presenteerde de ochtend en werd ondersteund door een zeskoppige jury, o.a. bestaande uit musicalacteur en zanger Kaj van der Voort en casting director Harry Klooster.

Bij het noemen van de nominaties voor de prijs van Beste Kinderrechtenverhaal roemde jurylid Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland, het verhaal van de film van Lisa en benoemde ze dat het verhaal mooi zichtbaar maakte dat het tijd kost om een cirkel van mishandeling binnen een gezin te doorbreken. Uit de drie nominaties kwam de film 'Meer slaven is meer geld' als winnaar uit de bus. Deze film won ook de prijs voor Beste acteerprestatie. De prijs van Beste film ging naar 'Haat is Sterker dan Liefde' van Nieuwe Park Rozenburgschool uit Rotterdam. En met 148 stemmen ging de Publieksprijs naar de film 'Ezjel' van Kolegio Strea Briante uit Bonaire.

Project Kunstklapper
Lisa heeft de film gemaakt samen met haar stageklas van basisschool Wakersduin uit Noordwijk in het kader van het project Kunstklapper. Tijdens haar stage werd Lisa begeleid door alumnus (van de Pabo van destijds Inholland Oegstgeest) en juf van deze klas Lia van Rijn. Ieder jaar doen zowel de tweedejaars voltijd- als deeltijdstudenten van de Pabo uit Den Haag mee aan dit project. Tijdens een Inholland-première wordt er een winnaar gekozen en mag de winnende student samen met alle kinderen uit de stageklas met een touringcar naar de landelijke finale in Amsterdam.  

Bekijk hier de film van Lisa die inmiddels al meer dan 35.000 keer bekeken is!