Rotterdam,
17
april
2019
|
12:02
Europe/Amsterdam

Fotograaf Rik Versteeg wint Inholland Publieksprijs in Rotterdam

Afgelopen vrijdag werd de trotse winnaar van de #InhollandPublieksprijs bekendgemaakt in Theater Rotterdam. Rik Versteeg won met de meeste stemmen de prijs ter waarde van 2.000 euro. Olav Rülander, manager Onderwijs & Onderzoek, reikte deze uit namens Inholland Rotterdam.

De Rotterdamse vestiging van Hogeschool Inholland is betrokken bij De Kracht van Rotterdam: 1 stad, 24 uur en 12 fotografen. Het doel is om Rotterdamse fotografen de hele stad op een realistische manier te laten zien, waardoor het beeld van de stad menselijker wordt. “Als witte homoseksuele man, voel ik mij niet altijd conform met het straatbeeld van Rotterdam. Dit kan voor velen een reden zijn om jezelf aan te passen, te normaliseren, en resulteert in het gevoel dat er voor jou geen ruimte is in het straatbeeld. Vanuit dit gevoel ben ik op zoek gegaan naar inwoners van Rotterdam die vaker ongevraagd de schijnwerpers op zich gericht krijgen”, aldus Rik. 

Emiel Akkermans, manager Werving, Instroom en Relatiemanagement van Inholland Rotterdam was aanwezig bij de prijsuitreiking. “Mooi dat Rik de #Inholland publieksprijs heeft gewonnen. Zijn boodschap sluit volledig aan waar wij als hogeschool voor staan. Toegankelijkheid voor iedereen hebben wij hoog in het vaandel. Diversiteit is één van onze krachten. Dat uitgerekend zijn winnende foto tegenover ons pand op de muur hangt, is natuurlijk nog mooier!” 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.